Tgrt Haber

Reisi öldü yerine geçecek kişi belli oldu!

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com
20 May 2024 00:41 - Güncelleme : 20 May 2024 08:05

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına saatler sonra ulaşıldı. Reisi ve beraberindeki heyet helikopter kazasında hayatını kaybetti.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki yetkilileri arama çalışmaları sonunda acı haber geldi. Reisi ve beraberindeki heyet helikopter kazasında hayatını kaybetti.

İran'da helikopter kazası geçiren ve cansız bedeni bulunan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin hayatını kaybetmesinin ardından yerine geçecek isim belli oldu. Yeni seçimler yapılana kadar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Mokhber görevi devralacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dezful doğumlu Muhammed Mokhber yeni Cumhurbaşkanı olacak. İran'da Cumhurbaşkanı 4 yılda bir seçiliyor.

REİSİ'NİN ÖLDÜĞÜ YORUMLARINA SEBEP OLDU

Siyaset Sosyolojisi uzmanı Gürbüz Evren TV100 ekranında yaptığı yorumda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhbir tarafından yapılan açıklamaların Reisi'nin öldüğü şeklinde anlaşıldığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Şu anda yanılmıyorsam Muhammed Muhbir Cumhurbaşkanı Yardımcısı durumunda olan. Orada 3 ayrı Cumhurbaşkanı Yardımcısı var. Bu birinci konumda olan. Onun açıklaması İran’a düşmedi. İsrailliler söylüyor. Anayasalarına göre onun Cumhurbaşkanı olması gerekiyor. Bu çok anlamlı bir şey. Muhammed Muhbir Cumhurbaşkanı Yardımcısı “Hiç kimse merak etmesin İran’ın operasyonları sekteye uğramadan devam edecek” diyor. Bunu şöyle yorumluyorlar, bu açıklama yapılıyorsa öldü anlamına geliyor. Kendini şimdiden cumhurbaşkanı olarak görüyor, deniyor. İsrail'in de bunu yayması çok anlamlı görülüyor."

İran'da Reisi ölürse yerine geçecek kişi belli oldu!

MUHAMMED MOKHBER KİMDİR?

Muhammed Mokhber 1955 yılında Huzistan vilayeti sınırlarındaki Dezful’da dünyaya geldi. 1980-1988 seneleri arasında yaşanan İran-Irak Savaşı’nda subay olarak görev yaptı.

İki doktora derecesine sahip olan Mokhber, Sina Bankası Yönetim Kurulu Başkanı ve Huzistan Vilayeti Vali Yardımcısı olarak da çalıştı. Mevcut durumda Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmasının yanı sıra Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi üyesi de olan Mokhber, çeşitli dönemlerde yaptırım uygulanan İranlı yöneticiler arasında yer aldı. 

İran'da Reisi ölürse yerine geçecek kişi belli oldu! Bu yorumuyla öldüğü şüphesi doğdu! - 2. Resim

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...