Tgrt Haber
Eğitim - Eğitim
05 Temmuz 2024 - 05:47

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda düzenlemeler TBMM Komisyonu'ndan geçti

Öğretmenlerin çalışma şartları, atanmaları, görev kapsamı, kariyer adımları gibi önemli başlıkları içeren Öğretmenlik Meslek Kanunu TBMM Komisyonu'nda kabul edildi.
Eğitim - Eğitim
04 Temmuz 2024 - 10:50

Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında ilk mezunlar diplomalarına kavuştu

İstanbul Topkapı Üniversitesi Mezuniyet Törenini büyük bir coşkuyla gerçekleştirdi. Törene katılan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, “Ben de sizler gibi 50 yıl önce kendi mezuniyet törenime katılmıştım. Bir hayalim de Galatasaray Spor Kulübü Başkanı olmaktı. Hayallerinizin peşinden koşmayı bırakmayın” dedi.  İstanbul Topkapı Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Nihat Kırmızı ve Rektör Prof. Dr. Emre Alkin ise mezunlara iş yaşamında başarılar diledi.
 - Öğretmenlere müjde!
03 Temmuz 2024 - 21:51

Öğretmenlere tayin müjdesi! Bakan Tekin il içi ve il dışı atama takvimini açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlere ikinci kez il içi ve il dışı tayin hakkı tanınacağının müjdesini verdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Tekin, başvuru takvimi ve atama tarihlerini duyurdu.
 - Mecliste sürpriz!
02 Temmuz 2024 - 18:32

Mecliste sürpriz: LGS Türkiye birincisi Cihangir Yağız Tan 10 bin lirayı kaptı!

Tekirdağ’da LGS'de Türkiye genelinde 500 tam puan ile Türkiye birincisi olan Cihangir Yağız Tan’a Süleymanpaşa Belediye Meclisi tarafından 10 bin lira ödül verildi.
Eğitim - Eğitim
02 Temmuz 2024 - 12:56

Türkiye'den 9 üniversite dünyada ilk 500'e girdi

ODTÜ URAP'ın raporuna göre Koç, Boğaziçi, Sabancı, Çankaya, İstanbul, ODTÜ, İTÜ, Hacettepe ve Sağlık Bilimleri üniversiteleri geçen yıl yapılan dünya üniversiteleri sıralamalarının en az birinde ilk 500'e girdi.
Eğitim - Eğitim
01 Temmuz 2024 - 17:08

MEB duyurdu: Okul öncesi ilkokul ve ortaokul öğrencilerin kayıtları tamamlandı

Millî Eğitim Bakanlığınca 2024-2025 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin okul kayıtları, adrese dayalı olarak yapıldı.
Eğitim - Eğitim
28 Haziran 2024 - 18:49

LGS'de en başarılı ortaokul oldu: İBB Akşemsettin Ortaokulu adını zirveye yazdırdı

LGS 2024 sonuçlarına göre İBB Akşemsettin Ortaokulu üç tam puan öğrencisiyle adından söz ettirdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıkladığı sınav sonuçlarına göre aynı devlet okulunda okuyan 3 öğrenci tam puan aldı.
 - LGS sonuçları açıklandı
28 Haziran 2024 - 09:54

Son dakika | MEB duyurdu: LGS sonuçları açıklandı

Son dakika haberi: Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği LGS sonuçları açıklandı. MEB sınav sonuçlarını resmi internet sitesinden erişime açtı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikle LGS tercihleri için süreç başladı, yerleştirme kılavuzu da yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise 352 öğrencinin tüm soruları doğru cevapladığı bildirildi. İşte detaylar...
Eğitim - Eğitim
28 Haziran 2024 - 07:38

LGS sınavının sonuçları bugün açıklanacak

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinde bugün erişime açılacak.
Eğitim - Eğitim
27 Haziran 2024 - 07:34

1 milyon öğrenci için kritik gün yarın! LGS sonuçları açıklanıyor...

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçlar 28 Haziran Cuma günü açıklanacak.
Eğitim - Eğitim
26 Haziran 2024 - 15:46

Milli Eğitim Akademisi kuruluyor! Kanun teklifi Meclis'e sunuldu

Milli Eğitim Akademisi kurulmasını da içeren Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.
 - Bakan Tekin'den taban maaş açıklaması
26 Haziran 2024 - 12:44

Bakan Tekin'den öğretmenler için taban maaş açıklaması: Sorunlarını çözeceğiz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel sektörde çalışan öğretmenlerin taban maaşlarıyla ilgili açıklamada bulundu. Tekin, "Her iki tarafla da oturup gerekli müzakereleri yapıyoruz, sorunlarını da çözeceğiz" dedi.
Eğitim - Eğitim
25 Haziran 2024 - 10:21

ÖSYM duyurdu! YÖKDİL/2 başvuruları başladı! İşte son başvuru tarihi...

ÖSYM 11 Ağustos'ta yapılacak 2024 Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2024-YÖKDİL/2) başvurularının başladığını duyurdu.
Eğitim - Eğitim
24 Haziran 2024 - 15:55

'Sınavsız ikinci üniversite' kapsamındaki 5 bölüme kayıtta yaş şartı geldi

2024-2025 eğitim ve öğretim yılından itibaren yükseköğretim kurumları bünyesindeki "çocuk gelişimi", "felsefe", "sosyoloji", "tarih" ve "Türk dili edebiyatı" açıköğretim programlarına sadece 35 yaş ve üzeri lisans programı mezunları ikinci üniversite kapsamında kayıt yaptırabilecek.
Eğitim - Eğitim
24 Haziran 2024 - 12:58

ÖSYM'den YKS adaylarına duyuru! 'Eğitim bilgisi' güncelleme süreci başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) ilişkin eğitim bilgisi kontrol, seçme ve onaylama işlemleri başladı.
 - Bakan Tekin'den net mesaj!
23 Haziran 2024 - 15:55

Bakan Tekin'den net mesaj: "Mülakatta torpile müsaade etmeyeceğiz"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen atamasıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Mülakat sürecinde torpil yapan her kim olursa olsun gereğini yapacaklarını belirten Bakan Tekin, "Müsaade etmeyeceğiz böyle bir şeye. Bunun altını çizerek söylüyorum" dedi.
Eğitim - Eğitim
20 Haziran 2024 - 15:13

Gençlik Yaz Okulları bu yıl ilk kez hizmet verecek! Bakan Bak müjdeyi verdi

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, gençleri ilgilendiren bir müjdeyi duyurdu. Bakan Bak, gençlere ücretsiz eğitim ve eğlence fırsatı tanıyacak olan Gençlik Yaz Okulları'nın bu yıl ilk kez hizmet vereceğini açıkladı.
 - Yapay zeka artık ders olacak
14 Haziran 2024 - 14:23

Yapay zeka artık ders olacak! Sonbahara kadar yetişecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, YÖK ile BTK bünyesinde hizmet veren BTK Akademi işbirliğiyle yürütülen çalışma sonucu yapay zeka dersinin, 2024-2025 güz döneminde bazı üniversitelerin müfredatında yer alacağını bildirdi.
 - "Yaşanmasını istemezdik, inceleniyor"
14 Haziran 2024 - 10:59

Bakan Tekin'den 'lisede uygunsuz kıyafet' tartışmalarına ilişkin açıklama: Gereken yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gebze'deki bir lisenin mezuniyet töreninde öğrencilerin uygunsuz kıyafet gerekçesiyle içeri alınmamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, "Yaşanmasını arzu etmediğimiz bir olay. Biz zaten bakanlık olarak ihmali ve yanlışı olanlarla ilgili gerekli işlemleri, incelemeleri yapacağız" diye konuştu. Tekin, devamsızlıkla ilgili tartışmalara ise "Herhangi bir af ya da düzenleme yapmayı düşünmüyoruz" diyerek noktayı koydu.
 - Son ders zili bugün çalıyor
14 Haziran 2024 - 02:51

Okullarda karneler bugün dağıtılıyor: Karnelerde değişiklik var! MEB 4 alanda yaz okulu açıyor

Öğrenciler bugün karne almak için son kez okullarına gidecek. MEB, bu yıl ortaokullarda ilk kez yeni tasarımlı karneleri dağıtacak ayrıca sınıf geçme sistemindeki bazı değişiklikler de uygulanacak.
Başa Dön Sona Git