Tgrt Haber
BIST
10218.58
%-0.49
(-50.00)
Dolar
32.2234
%-0.11
(-₺0.03)
Euro
34.9331
%0.17
(₺0.06)
Sterlin
40.5695
%0.07
(₺0.03)
Altın
2467.097
%1.68
(₺40.68)
Bitcoin
$61544
%0.73
Ethereum
$2937.6
%0.35
AVAX
33.5
%-0.68
Ekonomi - Ekonomi
11 Ocak 2023 - 15:41

Yeni kok bataryası 2023'te devreye alınacak

Yassı çelik üreticisi Erdemir, enerji verimliliğini ve üretim kapasitesini artırmak amacıyla çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda yeni kok bataryası için saha çalışmalarına başlayan şirket, yüksek teknolojik özelliklere sahip dördüncü bataryasını 2023 sonunda devreye almayı planlıyor.
Ekonomi - Ekonomi
11 Ocak 2023 - 15:37

Şekib Avdagiç'ten kredi destek paketi yorumu: Şimdi sıra bankalarda

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin açıkladığı kredi destek paketi hakkında konuştu. Avgadiç “Bankaların Hazine ve Maliye Bakanımızın bugün açıkladığı destek paketlerini hızlıca KOBİ’lerle buluşturarak, devreye alacağına inancımız tam. Şimdi sıra bankalarda. 250 milyar liralık kredi paketi, 2023’ün yatırım ve büyüme yılı olduğu mesajını net olarak ortaya koydu" dedi.
 - Kiracılara banka oyunu
11 Ocak 2023 - 15:09

Ev sahiplerinden kiracılara şaşırtan banka hesabı tuzağı: İcra takipleri arttı, çözüm PTT’de

Konut fiyatlarının ve kira oranlarının artması ev sahiplerini şaşırtıcı yöntemlere başvuruya zorluyor. Yüksek fiyatlarla yeni kiracı almak isteyen ev sahipleri, sözleşmede belirtilen banka hesabını kapatarak eski kiracısından ücretini alamadığını ileri sürerek hakkında icra takibi başlatıyor. Antalya Barosu'na kayıtlı Avukat Şafak Baysal, “Bunun için açılmış icra takipleri artmış durumda” dedi.
 - Stokçuluk iddiasına inceleme
11 Ocak 2023 - 14:31

Bakanlık harekete geçti, sıfır ve ikinci elde 'stok' iddiasına inceleme başlatıldı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, otomobil sektöründe son dönemde tartışma konusu olan 'stokçuluk' iddiaları ile harekete geçildiğini duyurdu. Bakan Muş, sıfır kilometre ve ikinci el araç piyasasının dengesini bozduğu iddia edilenler hakkında inceleme yapmak üzere müfettiş görevlendirdiğini bildirdi.
 - 250 milyar TL'lik dev kredi paketi
11 Ocak 2023 - 14:29

Son dakika! Tüm EYT'lileri ilgilendiriyor, Bakan Nebati açıkladı: İşte, 250 milyar TL'lik dev kredi paketinin detayları

Son dakika! Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın uzun süredir üzerinde çalıştığı KGF paketinin detayları belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıklamalarına göre, pakette EYT'de kıdem tazminatı desteği başta olmak üzere 14 başlık yer alacak. EYT düzenlemesinin ardından ortaya çıkacak tazminat yükünün işverenin omuzlarından alınması hedefleniyor.
 - Kiracılardan şikayet yağdı
11 Ocak 2023 - 13:53

Kiracılardan aidat isyanı! TÜKONFED Başkanı Ağaoğlu izlenmesi gereken hukuki yolları anlattı

Yüksek aidat cep yakıyor! İşte izlenmesi gereken hukuki yollar
EKONOMİ - EKONOMİ
11 Ocak 2023 - 11:56

Zamlardan sonra af paketi geliyor! Milyonları ilgilendiren kulis: Vergi, prim, ehliyet… Hepsi torbaya girecek

Hükümet, hem enflasyonla mücadelede hem de vatandaşın refah düzeyinin artmasına yönelik adımlar atmaya devam ediyor. Ankara kulislerine göre pek çok alanda af ve yapılandırmaları içeren bir torba yasasının Meclis’e gelmesi gündemde…
 - Af paketi geliyor
11 Ocak 2023 - 11:50

Zamlardan sonra af paketi geliyor! Milyonları ilgilendiren kulis: Vergi, prim, ehliyet… Hepsi torbaya girecek

Hükümet, hem enflasyonla mücadelede hem de vatandaşın refah düzeyinin artmasına yönelik adımlar atmaya devam ediyor. Ankara kulislerine göre pek çok alanda af ve yapılandırmaları içeren bir torba yasasının Meclis’e gelmesi gündemde… 
EKONOMİ - EKONOMİ
11 Ocak 2023 - 11:41

Çalışmayan ev hanımlarına müjde: e-Devlet’ten başvurarak emekli olabilirsiniz!

Emekli Sandığı, SSK ve BAĞ-KUR’lu fark etmeksizin milyonlarca kişi Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile emekli olabilecek. Diğer yandan Türkiye gündeminde emekli maaşlarına yapılan yüzde 30 zam yer alıyor. Bilindiği gibi normal emeklilikte istenen şartlar arasında prim, yıl ve yaş şartı yer alıyor fakat EYT’de yaş şartı aranmıyor. Hiç çalışmayan ev hanımları da emekli olmanın hayalini kuruyor. Aslında ev hanımlarının da emekli olması mümkün. Ev hanımlarının emekli olması için üç yol var. Bunun için e-Devlet’ten başvuru yapmaları gerekiyor. Peki, çalışmayan ev hanımları nasıl emekli olabilir? İşte SGK emeklilikte isteğe bağlı sigorta detayı…
Otomobil - Otomobil
11 Ocak 2023 - 11:27

Bakan Varank’tan Tesla açıklaması: Türkiye pazarına girmeye hazırlanıyorlar

TOGG ile aynı dönemde Türkiye’ye giriş yapması beklenen Tesla için hazırlıklar sürerken, Fremont Fabrikası'nda görüşme gerçekleştiren Varank, Musk’ın şirketiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Ekonomi - Ekonomi
11 Ocak 2023 - 11:00

Piyasalarda Fed rahatlığı! Yön arayışı devam ederken, borsalar alıcılı seyretti

ABD'de, resesyon ve enflasyon ikilemi varlık fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Yarın ABD’de açıklanacak olan enflasyon verileri öncesinde yatırımcılar temkinli davranıyor. Analistler, açıklanacak enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde yavaşlaması durumunda, 2022'de üst üste 7 kez faiz artıran bankanın martta şahin adımlarına ara verebileceği öngörüyor.
Ekonomi - Ekonomi
11 Ocak 2023 - 10:49

THY'den 'avantajlı bilet' kampanyası! Almak için 2 gününüz var

Türk Hava Yolları (THY), yurt içi seyahatleri için avantajlı bilet kampanyası başlattı. Sonbahar döneminde geçerli olacak kampanya kapsamında vatandaşlar 399 TL'den başlayan fiyatlarla bilet alabilecek.
 - Cep telefonu alacaklar dikkat
11 Ocak 2023 - 10:31

Cep telefonlarına taksit düzenlemesi: 12 bin TL'nin üzerine 3 ay vade sınırı

Resmi Gazete'de yayımlanan Ticaret Bakanlığı yönetmeliğine göre, fiyatı 12 bin liranın üzerindeki cep telefonlarının satışındaki taksit süresi 3 ay olarak belirlendi.
 - Kıdem tazminatı da devletten!
11 Ocak 2023 - 09:56

Son dakika! Bir müjde de işverene! Bakan açıkladı: EYT kıdem tazminatını biz vereceğiz

Son dakika! Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, milyonlarca kişinin beklediği EYT düzenlemesinde kıdem tazminatı sorununa nokta koydu. Nebati, "EYT'linin kıdem tazminatını biz karşılayacağız, EYT'linin kıdem tazminatını hesabına biz yatıracağız" dedi. Enflasyondaki düzelmeye dikkat çeken Nebati “Müthiş bir ivme yakalamış durumdayız. Bütçedeki göstergeler dahil olmak üzere tüm makro göstergelerimizde tam bir iyileşme var. Tarihi rekorların kırıldığı bir dönemdeyiz" ifadelerini kullandı.
 - Çiftçiyi korkutan tehlike
11 Ocak 2023 - 09:54

Çiftçiyi korkutan tehlike! Meteoroloji raporu paylaştı: Toprağı taş gibi yaptı

Meteoroloji raporu paylaştı: Toprağı taş gibi yaptı
 - İlave ikramiye geliyor
11 Ocak 2023 - 09:25

3600 ek göstergede ilave ikramiye hamlesi: Bu yıl başlayacak, hizmet yılına göre değişecek

Milyonların merakla beklediği pek çok kişinin maaşında artışlar sağlayacak ek gösterge düzenlemesinin detayları takip edilirken memur emeklisine sevindiren haber geldi. 2022 yılında emekli olan memurlara ek gösterge düzenlemesiyle ilave ikramiye geliyor. İlave ikramiye tutarı, katsayısı ve hizmet yılına göre değişecek.
 - İndirim zincirine katıldılar
11 Ocak 2023 - 08:52

Zincir marketlerin ardından indirime katıldılar! Enflasyon düştü, eldeki stok ürünlerin çıkarılması için firmalar harekete geçti...

Son dakika: Zincir marketlerden peş peşe ‘fiyat sabitleme’ ve ‘indirim’ haberleri gelirken bunlara yeni sektör temsilcileri de katıldı. Özellikle stok fazlasının bulunduğu sektörlerde ürünlerin elden çıkarılması için yarışa girildi. İşte peş peşe indirimlerin gerçekleşeceği sektörler ve detaylar…
 - Yılın ilk indirimi benzine geldi
11 Ocak 2023 - 08:00

Sürücülerin beklediği haber: Yılın ilk indirimi geldi, akaryakıt tabelasında fiyatlar değişti

63 kuruşluk indirim pompa fiyatlarına yansıdı
 - Rusya'dan büyük petrol kıyağı
10 Ocak 2023 - 22:02

Rusya'dan büyük petrol kıyağı: Türkiye dünyadan daha ucuza alıyor

Rus Ural petrolü ile Brent petrol arasındaki fiyat farkı gün geçtikçe açılırken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emriyle Türkiye, Çin ve Hindistan'a indirimli petrol satışı gerçekleşiyor. Tüm dünyaya 52 dolardan satılan Ural petrolü, Türkiye'ye yüzde 27 indirimle 38 dolardan satılıyor.
EKONOMİ - EKONOMİ
10 Ocak 2023 - 18:46

Faizsiz krediyi duyan şubelere koşacak! Başvuran herkese verilecek, şartlar belli oldu

Bankaların yeni yıl kampanyaları saymakla bitmiyor. Kampanya kapsamında müşterilerinin doğalgaz faturalarına yardım yapan bankalar, tüm müşterilerine bu hizmeti sunmaya hazırlanıyor. Sadece Ocak ayı için geçerli olacak o kampanyanın detayları...
Başa Dön