Tgrt Haber
BIST
10891.42
%0.18
(19.94)
Dolar
32.9946
%-0.11
(-₺0.04)
Euro
35.8195
%-0.26
(-₺0.10)
Sterlin
42.5149
%-0.22
(-₺0.09)
Altın
2569.982
%0.55
(₺14.02)
Bitcoin
$67934
%0.53
Ethereum
$3267.1
%0.24
AVAX
28.68
%1.09
Ekonomi - Ekonomi
11 saat 58 dakika önce

Bakan Işıkhan "3,3 milyar lira borç var" dedi! İBB'den açıklama geldi: Bizim değil, iştirak şirketlerinin borcu

Gündemin üst sıralarında yer alan SGK'ya borcu olan belediyelerle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bir açıklama yaparak İBB'nin 3,3 milyar lira borcu olduğunu söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden cevap geldi. İBB SGK borcunun bulunmadığı, sadece 30 iştirak şirketinin SGK’ye 2,4 milyar TL borcunun bulunduğu açıkladı.
Ekonomi - Ekonomi
12 saat 59 dakika önce

ABD çekirdek enflasyon verisi belli oldu

ABD Ticaret Bakanlığı, FED faiz indirim kararlarını yakından ilgilendiren enflasyon verilerini açıkladı. Çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi, aynı dönemde aylık bazda yüzde0,2 ve yıllık bazda yüzde 2,6 arttı.
 - İşte ÖTV indirimiyle fiyatı düşecek araçlar
13 saat 17 dakika önce

ÖTV indirimi ile otomobil fiyatları düşecek! Liste belli oldu: İşte fiyatı düşecek araçlar

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Şarj edilebilir hibrit araçları kapsayan yeni düzenlemeyle 70 kilometrenin üzerinde menzile sahip hibrit araçlara özel tüketim vergisi getirildi. Araç almak isteyenler ise “ÖTV indirimi hangi araçları kapsıyor?” sorusunu soruyor. İşte fiyatı düşecek 4 model...
 - Sıfır araç piyasasında kartlar yeniden dağıtılıyor
13 saat 49 dakika önce

İkinci el araç fiyatları düştü ama alıcı yok! Sıfır araç fiyatları için güncelleme beklentisi piyasayı karıştırdı

İkinci el araba piyasasında yaşanan durgunluk devam ediyor. Galericiler her ne kadar ikinci el araçlarda indirim yapsa da vatandaşlar o fiyatlara alabileceği sıfır araçlarla ilgileniyor. Çin'den gelecek yeni sıfır araç modelleri ile birlikte de diğer marka araçlarda fiyat güncellemesi bekleniyor. Araba piyasasında yaşananları ve yeni yaşanacak gelişmeleri tgrthaber.com'a değerlendiren otomobil gazetecisi Halit Bolkan; 'Sıfır araç piyasasında kartlar yeniden dağıtılacak' diyerek önemli açıklamalarda bulundu.
 - Gram altın fiyatı dibe çekildi
14 saat 11 dakika önce

Altında savaş! Gram altın fiyatları dibe çekildi

Gram altında iki gündür yaşanan düşüşün nedenlerini Piyasalar Uzmanı Şirin Sarı tek tek açıkladı. Altındaki savaş etkisi nedeniyle yaşanan dalgalanmadan kaynaklı fiyatlar dibi gördü. 26 Temmuz'da da altında devam eden düşüş yatırımcıları endişelendirdi.
 - Bir ilde petrol heyecanı!
14 saat 32 dakika önce

Bir ilde petrol heyecanı! Bakan Bayraktar müjdeyi verdi: Yeni lokasyon keşfettik

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin filosuna kattığı yeni geminin hafta başında Türkiye'ye doğru yola çıkacağını söyledi. Bayraktar, yaklaşık 2 ay sonra Türkiye'de olacak geminin 20 yıl boyunca doğal gaz üretimi yapacağını söyledi. Doğal gaz arama çalışmalarıyla ilgili de bir ilde heyecanlandıran bir keşif yaptıklarını müjdeledi.
 - Bugün hesaplara yatıyor
15 saat 58 dakika önce

SGK'dan emekliye müjde! Emekliye zamlı maaş farkı ödemeleri bugün yatacak

Emekliye zamlı maaş farkının yatacağı tarih milyonların gündeminde. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan duyuruya göre, emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanlara, 14 günlük zamlı maaş farkı bugün itibarıyla yatırılacak.
 - SGK uzmanı canlı yayında açıkladı
16 saat 19 dakika önce

Emekli maaşlarını yükseltecek sistemi uzman isim açıkladı! Stajyer ve çıraklar da sisteme katılmalı

Emeklilik Sisteminin değişeceği bununla ilgili yeni dönemde çalışmaların başlayacağı kulislerde konuşulmaya devam ediyor. Özellikle emeklilik yaşının kadınlarda 60, erkeklerde 65 olarak sabitleneceğine dair tartışmalar sıcaklığını koruyor. 2 milyona yakın stajyer ve çırak hak arayışına devam ediyor. Vergi ve SGK Uzmanı Murat Bal, her iki konuyu da değerlendirerek emeklilerle beraber stajyer ve çıraklarla ilgili de açıklama yaptı.
 - TCMB Başkan Yardımcısı açıkladı
17 saat 16 dakika önce

TCMB Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay'dan enflasyon ve faiz indirimi açıklaması!

TCMB Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay, ekonomi gündeminin üst sıralarında yer alan enflasyon, faiz indirimi ve TL'ye yönelik taleple ilgili önemli değerlendirmeler yaptı. Akçay, temmuz ayında enflasyonun beklentilerin üzerinde gelebileceğini ifade ederek faiz indirimlerinin şu anda gündemde olmadığının altını çizdi.
Ekonomi - Ekonomi
17 saat 45 dakika önce

Tapu harç gelirleri 426 milyon 183 bin TL oldu

Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürlüğü’nün yılın ilk altı ayında elde ettiği gelir belli oldu. Arsa, konut gibi taşınmaz işlemlerinin gerçekleştiği tapu dairesi 426 milyon 183 bin TL gelir kaydetti.
 - En pahalı şehir artık İstanbul değil
17 saat 45 dakika önce

TÜİK verileri duyurdu: İşte konut fiyatları en yüksek iller! İlk sıradaki şehir şaşırttı

Son zamanlarda artan enflasyon bahane edilerek, fahiş fiyatlarla satılmaya çalışılan evlerin satışı noktasında büyük düşüşler yaşandı. Uzun süre hak edilenden fazla fiyatlarda seyreden konut fiyatlarında şimdi de düşüşler başladı. Vatandaşın elindeki birikimiyle konut almak yerine başka yatırım ürünlerine yönelmesi bu durumda çok etkili oldu. TÜİK'in yayınladığı verilere göre Türkiye genelinde emlak satışlarında da emlak fiyatlarında da düşüş yaşandı.
Ekonomi - Ekonomi
18 saat 1 dakika önce

Vatandaşın enflasyon beklentisi arttı! Piyasa katılımcıları ile hanehalkı arasındaki makas açıldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), reel sektör ve hanehalklarının enflasyon beklentilerini paylaştı. Temmuzda 12 ay sonraki enflasyon beklentileri reel sektör için düşerken hanehalkları için yükseldi.
 - Yeni uygulama başladı! Teminat olarak...
18 saat 39 dakika önce

İhtiyaç kredisi çekmek isteyen dikkat! İslam Memiş nakit ihtiyacı olanlara tavsiye verdi: Süreci tek tek anlattı

Bireysel Emeklilik Sistemi katılımcıları birikimlerini bankalara teminat olarak göstererek ihtiyaç kredisi çekebiliyor. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, BES’te birikimi olan aynı zamanda nakit paraya ihtiyaç duyanlar için sistemin detaylarını anlattı. Memiş, “Katılımcı, bankaya olan kredi borcunun iki taksitini üst üste ödemezse, banka, katılımcıya 30 gün süre verecek” dedi.
Ekonomi - Ekonomi
19 saat 12 dakika önce

Dolar/TL kuru yükselişe geçti! Gözler ABD enflasyon verilerinde: İşte 26 temmuz döviz kurları

Altın ve dolar piyasaları ABD çekirdek enflasyon verilerine odaklandı. Merkez Bankası’nın TL mevduatları destekleyici adımları sürerken dolar/TL kuru da yakından takip ediliyor. İşte haftanın son işlem gününde döviz kurları…
Ekonomi - Ekonomi
21 saat 19 dakika önce

Altın yönünü aşağı çevirdi! İşte 26 Temmuz 2024 gram altın, çeyrek altın fiyatları

Hafta boyunca inişli çıkışlı bir seyir izleyen altın fiyatları haftanın son işlem gününe düşüşle başladı. Gram altın, çeyrek altın ne kadar oldu? İşte 26 Temmuz 2024 altın fiyatları...
Ekonomi - Ekonomi
21 saat 44 dakika önce

Şarj edilebilir hibrit otomobillere ÖTV indirimi geldi!

Şarj edilebilir hibrit otomobiller için ÖTV düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Böylelikle şarj edilebilen 70 kilometrenin üzerinde menzile sahip hibrit araçlara ÖTV indirimi yapıldı.
Ekonomi - Ekonomi
25 Temmuz 2024 - 17:24

MTV ödemelerinde taksit yapan bankalar belli oldu! 2024 ödemeleri için son tarih yaklaşıyor

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde hangi bankanın kaç taksit yaptığı belli oldu. 1 - 31 Temmuz 2024 tarihleri arasında Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerinde bazı bankalar taksit imkanı sunuyor. Milyonlarca araç sahibi 2024 MTV ödemelerini 31 Temmuz'a kadar yapmaları gerekiyor. İşte Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemelerini taksitle yapabileceğiniz bankalar. 
Ekonomi - Ekonomi
25 Temmuz 2024 - 17:04

Bankacılık sektörü mevduatı artışa geçti! Tüketici kredilerinde konut liste başında

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), haftalık para ve banka istatistiklerini açıkladı. Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 19 Temmuz ile biten haftada artış gösterdi. Mevduat bankalarındaki tüketici kredileri, geçen hafta yüzde 0,67 azalarak 1 trilyon 640 milyar 684 milyon 709 bin lira oldu.
Ekonomi - Ekonomi
25 Temmuz 2024 - 16:52

Mart 2021'den beri ilk! Yabancıdan sert tahvil satışı

Yabancıların hisse alımlarında sert satışlar gerçekleşti. 19 Temmuz haftasında yabancı yatırımcıların tahvillerde net satışı 700 milyon dolar oldu. Bu rakamlar Mart 2021'den bu yana tahvillerde en sert yabancı satışı olarak kaydedildi.
Ekonomi - Ekonomi
25 Temmuz 2024 - 16:30

ABD ekonomisi tahminlerin üzerinde büyüdü! FED faiz indirimi için beklentiler güçlendi

ABD ekonomisi, Fed'in önümüzdeki aylarda faiz oranlarını düşürmeyi değerlendirmesiyle birlikte tüketicilerin dayanıklılığının devam ettiğinin bir işareti olarak, ikinci çeyrekte yıllık bazda yüzde 2,8 oranında büyüdü. ABD'de işsizlik maaşı başvuruları da beklenenden fazla düştü.
Sona Git