Tgrt Haber

Türkiye-Bulgaristan sınırında 15 kilometrelik kuyruk: Karanlıkta kalıyoruz, lavabo ihtiyacımızı çözün

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Kasım 2023 17:28 - Güncelleme : 20 Kasım 2023 17:34
Türkiye-Bulgaristan sınırında 15 kilometrelik kuyruk: Karanlıkta kalıyoruz, lavabo ihtiyacımızı çözün
Bulgaristan,

Türkiye-Bulgaristan sınırında kilometrelerce tır kuyruğu oluştu. Yüklerini Avrupa ülkelerine götürmeye çalışan tır şoförleri geceleri karanlıkta kaldıklarını belirterek, valilikten lavabo yapılmasını istedi.

Tır sürücüleri, Türkiye-Bulgaristan sınırında yol boyunca tuvalet ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını ifade ederek, yetkililerin sorunlarına kulak vermesini istedi. İstanbul’dan aldığı kumaş ile oto yedek parça yükünü Macaristan’a götürmek için yolan çıktığını ifade eden tır sürücüsü Mustafa Öztürk, 15 kilometreden sıraya girdiğini belirtti.

SAATLERCE SIRADA BEKLİYORLAR

Kilometrelerce tır kuyruğunda bekleyen ihracat kahramanları en büyük sorunları olan lavabo ihtiyaçlarının çözülmemesinden yakındı. Edirne’den Bulgaristan’a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda kilometrelerce ihracat yüklerini Avrupa ülkelerine götürmek için saatlerce bekleyen tır sürücüleri yaşadıkları sorunlarını anlattı. Bulgaristan’a açılan Edirne'deki Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda tır kuyruğunun 15 kilometreye kadar ulaşması nedeniyle saatlerce sırada bekleyen tır sürücüleri, ihtiyaçlarını karşılanması için yetkililere seslendi.

KARANLIKTA VE SOĞUKTA SIRA BEKLİYORUZ

İhracat yüklerini teslim edecekleri Avrupa ülkelerine doğru yola çıkan tır sürücüleri, Edirne’de bulunan Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapılarında bazen günler bazen ise saatlerce sıranın kendilerine gelmesini bekliyor. Gümrüklerin yetersiz çalışması ve yoğunluğa karşılık verememesi nedeniyle çaresizce karanlıkta ve soğukta sırada bekleyen tır sürücüleri, zor anlar yaşadıklarını dile getirdi.

Türkiye-Bulgaristan sınırında 15 kilometrelik kuyruk: Karanlıkta kalıyoruz, lavabo ihtiyacımızı çözün

“GECELERİ KARANLIKTA KALIYORUZ”

Uykusuz kaldıklarına değinen tır sürücüsü Öztürk, uyuduklarında ise diğer tırların birbirini solladıklarını vurgulayarak, “Yol kenarında aracımızın için uykuda kaldığımızda diğer tırlar bizim önümüze geçiyor ve yük teslimatında geç kalabiliyoruz. Tır parkları çoğaltılmadığı sürece biz bu sorunu hep yaşayacağız. Günden güne ihracatımız artıyor ve firmalar daha çok araç alıyor. Bugün bu sonun çözümünü bulmasak yarın bu sıra 30 kilometreyi de geçecektir. Burada geceleri karanlıkta kalıyoruz, hiç ışık yok” diye konuştu.

“HİÇBİR YERE GİDEMİYORUZ”

Yollarda hiç ışık olmadığından dolayı can güveliklerini olmadığını ve takograf (ölçüm cihazı) 13 saati geçtikten sonra bulundukları yerde kalmak zorunluluklarının bulunduğunu söyleyen Öztürk, “13 saat araç kullanma hakkımız bittikten sonra bu sırada hiçbir yere gidemiyoruz ve yol üstünde yatmamız gerekiyor. Bu yol üstünde karanlıkta 11 saat yatmamız gerekiyor. 11 saat boyunca bu yol kenarında ışık yok, hiçbir yok burada yatmak zorundayız. İnşallah en kısa zamanda bir çözüm bulunur” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...