Tgrt Haber

Eski futbolcu Gökhan Zan'ın adaylığı resmen açıklandı! Partisi ve şehri belli oldu

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
12 Şubat 2024 11:53 - Güncelleme : 12 Şubat 2024 11:57
Eski futbolcu Gökhan Zan'ın adaylığı resmen açıklandı! Partisi ve şehri belli oldu
Gökhan Zan,Hatay,aday,

Son dakika haberi: Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak eski futbolcu Gökhan Zan'ı açıkladı. Partiden yapılan resmi açıklamada, "Biz Hatay halkının sesini ve isyanını duyduk" denildi. 

Türkiye İşçi Partisi (TİP), deprem felaketinde yaklaşık 25 bin kişinin hayatını kaybettiği Hatay'da Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı. 

Deprem sürecinde verdiği mücadele ile hafızalara kazınan Gökhan Zan, TİP'in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğu parti tarafından resmen açıklandı. 

"HATAY'IN SESİNİ DUYDUK" 

Gökhan Zan'ın adaylığını duyuran TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, "Biz Hatay halkının sesini ve isyanını duyduk. Bu sesi duyduk ve Hatay halkının ortak adayı olarak Gökhan Zan’ı seçtik" dedi. 

Eski futbolcu Gökhan Zan'ın adaylığı resmen açıklandı - 1. Resim

Adaylığı duyurulduktan sonra açıklamalarda bulunan Zan, "Ne o sabah ne de sonraki günler boyunca yanımızda devlet kurumlarını göremedik. İlk üç gün yalnız bırakıldık. Bizim umudumuz, halkımızın ülkemizin dört bir yanından bize uzattığı el oldu. Deprem suçlarına adı karışmış yeniden aday göstermeniz kabul edilemez. Yaptırdığınız hiçbir anket enkazda yaşamını yitiren gerçeğinden daha doğru sonuç vermez. Yapmayın" diye konuştu. 

Zan, "Eğer bu yanlıştan dönülürse halkımızı yalnız bırakmamak, yaralarımızı birlikte sarmak için tüm fedakarlıkları yapmaya hazırım, hazırız" diyerek Hataylılara seslendi. 

Eski futbolcu Gökhan Zan'ın adaylığı resmen açıklandı - 1. Resim

TİP RESMİ HESABINDAN DUYURDU 

TİP'in resmi X hesabından yapılan paylaşımda, "Hatay'ı savunacağız! Hatay İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gökhan Zan!" ifadelerine yer verildi. 

SİYASİ KARİYERİ 

Eski milli futbolcu Gökhan Zan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ricası üzerine siyasete girmişti. Genel seçimlerde Hatay'da İYİ Parti'den 2'nci sıra milletvekili adayı olan Gökhan Zan, seçimlerden sonra İYİ Parti’den istifa etmişti. 

Buradaki serüveni kısa süren Zan, "Bilindiği üzere siyasete girme nedenim Hatay'a destek olabilmek, deprem gibi ağır bir felaketin ardından Hataylı kardeşlerimin sesini Meclis'te duyurabilmekten ibaretti. Gelinen noktada siyaset arenasında bunun pek de mümkün olmadığını görmemden hareketle İyi Parti'den istifa ediyorum" diyerek partisinden ayrılmıştı. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...