Tgrt Haber

Ramazanda diyet yapanlar dikkat! Ramazan pidesi diyette nasıl tüketilmeli? Ramazan pidesi kaç kalori? Bu hatayı sakın yapmayın!

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
25 Mart 2023 11:03 - Güncelleme : 25 Mart 2023 11:10
Ramazanda diyet yapanlar dikkat! Ramazan pidesi diyette nasıl tüketilmeli? Ramazan pidesi kaç kalori? Bu hatayı sakın yapmayın!
Ramazan pidesi,sağlık

On bir ayın sultanı Ramazan ayının başlamasıyla iftar ve sahurda nelerin tüketilmesi gerektiği araştırılmaya başladı. Ramazan ayında da diyet yapanlarsa en çok Ramazan pidesinin diyette nasıl tüketileceğini merak ediyor. İşte detaylar…

Ramazan ayının vazgeçilmezi Ramazan pidesi sofraların geleneksel lezzetleri arasında yer alıyor. İftar sofralarının vazgeçilmezlerinden lezzetli Ramazan pidesinin diyette ise asıl tüketileceği konusu birçok kişi tarafından araştırılmaya başladı.

Her Ramazan ayında sofraları süsleyen Ramazan pidesinin özellikle yumurtalı gibi farklı çeşitlerinin de olması kaç kalori olduğu ve iftarda diyet yapanların ne kadar tüketmesi gerektiği sorusunu ortaya çıkardı.

DİYETTE RAMAZAN PİDESİ NASIL TÜKETİLMELİDİR?

Ramazan ayında diyette Ramazan pidesi yenir mi sorusu fazla kilolarından kurtulmak veya mevcut kilosunu Ramazan ayında da korumak isteyenler tarafından merak ediliyor. Uzmanlar ise Ramazan pidesinin nasıl sağlıklı bir şekilde tüketilebileceği sorusuna yanıt verdiler.

Diyette Ramazan pidesi tüketmek mümkündür. Burada önemli olanın ise tüketilecek miktar olduğu ifade ediliyor. Diğer karbonhidrat grubu besinler ile dengelenerek Ramazan pidesinin tüketilmesinin diyette herhangi bir soruna yol açmayacağı ifade ediliyor. İftar sofralarında pilav, börek veya makarna gibi karbonhidrat açısından yüksek yiyecekler olması durumunda 1 avuç içi büyüklüğünde Ramazan pidesinin tüketilmesi gerektiği ifade ediliyor.

Ramazanda diyet yapanlar dikkat! Ramazan pidesi diyette nasıl tüketilmeli? Ramazan pidesi kaç kalori? Bu hatayı sakın yapmayın!

RAMAZAN PİDESİ KAÇ KALORİ?

Ramazan pidesi az miktarda tüketildiğinde diyet yapanlar için de bir risk barındırmıyor. Bir Ramazan pidesinin yaklaşık olarak 25 – 30 gram olduğu ve 1 dilim ekmeğin kalorisine eşit olduğu ifade ediliyor. Ancak iftar sofralarında her zaman bol çeşitli yemekleri olması Ramazan pidesinin tüketimiyle de yine sizlere fazla kilo olarak dönebilir.

1 dilim Ramazan pidesi yani 30 gram bir pide yaklaşık 67 kalori olarak hesaplanıyor. Toplam 1 adet 300 gram Ramazan pidesinin ise 669 kaloriye eşit olduğu ifade ediliyor. Ramazan’da kilo vermek veya mevcut kilosunu korumak isteyenlerin iftarda tüketecekleri gıdalara göre karbonhidrat dengesini sağlayarak az miktarda Ramazan pidesi yemelerinin mümkün olabileceği ifade ediliyor.  

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...