Tgrt Haber

İsrail basınından çarpıcı seçim analizi: Türklerin başka alternatifi yok

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
11 May 2023 09:49 - Güncelleme : 11 May 2023 10:21
İsrail basınından çarpıcı seçim analizi: Türklerin başka alternatifi yok
israil basını,türkiye,seçim

Son dakika haberi: Dünyanın yakından takip ettiği 14 Mayıs seçimlerine ilişkin İsrail basınından dikkat çeken bir Erdoğan analizi geldi. İsrail basını Türk seçmeninin ‘Erdoğan’dan başka alternatif görmüyor’ şeklinde yaptığı yorumda ayrıca Erdoğan için ‘sihirbaz’ benzetmesi yapıldı.

14 Mayıs seçimlerine sadece 3 gün kaldı. Milyonlarca seçmen sandık başına giderek Cumhurbaşkanı ve 28.Dönem Milletvekili tercihini gerçekleştirecek. Kritik seçimler öncesinde çalışmalarını sürdüren siyasi partiler mitinglerini gerçekleştirerek vatandaşlara vaatlerini anlatıyor. 2023’ün en önemli olaylarından birisi olarak gösterilen ve dünya basınının yakından takip ettiği seçime ilişkin İsrail basını dikkat çeken bir analiz yayımladı.

‘SİHİRBAZ’ BENZETMESİ DİKKAT ÇEKTİ

TGRT Haber'in dış basında elde ettiği bilgiye göre Haaretz'te yayınlanan Zvi Bar'el imzalı analizde "Pek Çok Türk Erdoğan'dan Başka Alternatif Görmüyor" yorumuna yer verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan için ‘sihirbaz’ benzetmesi yapılırken Zvi Bar'el yazısında “Erdoğan'ın son anda şapkasından neler çıkarabileceğine gösterilen ilgi boşa gitmedi. Salı günü memur maaşlarına yüzde 45 zam yapma kararı aldığını açıkladı” ifadelerine yer verdi.

BBC GENÇ SEÇMENİN KİLİT ROLÜNÜ HATIRLATTI

İngiltere merkezli BBC ise genç seçmenlerin seçimde kilit bir rol oynayacağını ifade ederken “Türkiye seçimleri: Türkiye'nin geleceğine karar verebilecek genç seçmenler' başlıklı haberde “Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, cumhurbaşkanlığı için mücadele eden tüm adaylar genç seçmenleri etkilemeye çalıştı. Erdoğan savunma ve teknolojideki ilerlemeleri vurgularken, Kılıçdaroğlu daha fazla özgürlük ve daha iyi istihdam vaat etti” yorumuna yer verdi.

BLOOMBERG MEHMET ŞİMŞEK’E AYRI PARANTEZ AÇTI

ABD merkezli Bloomberg “Türkiye'nin Eski Maliye Bakanı Şimşek, Kampanya Yürüyüşünde Erdoğan'a Katılıyor” başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Katar merkezli Al Jazeera ise seçimden sonra Türk - Yunan ilişkilerinin seyrini mercek altına aldı. “Yunanistan ve Türkiye seçimlerden sonra barışabilir mi?” sorusuna cevap arayan Al Jazeera iki ülkenin de aynı dönemde sandık başına gittiğine vurgu yaptı.

Politico ise Almanya’darekor sayıda Türk’ün oy kullandığını ve katılımın yüzde 50’nin üzerinde olduğunu söyledi. Frankfurter Allgemeine “Almanya'da rekor katılım” başlığı ile okurlarının karşısına çıktı. Focus ise Almanya'da 1,5 milyon kayıtlı seçmenin 732 bin 776'sının oy kullandığını yazdı.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...