Tgrt Haber

5 ilde terör operasyonu: Gözaltılar var

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
30 Nisan 2024 13:52 - Güncelleme : 30 Nisan 2024 15:24

Şanlıurfa merkezli 5 ilde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyon düzenlendi. Uzun namlulu silahların ele geçirildiği operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı.

Yurt içinde ve sınır ötesinde terörle mücadele operasyonları kapsamında çok sayıda şüpheli yakalandı.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütünün yurt içi ve yurt dışındaki çalışmalarının tespiti, deşifre edilmesi ve örgüt üyelerinin yakalanması amacıyla çalışma başlattı.

EŞ ZAMANLI BASKIN

Terör örgütü adına örgütsel faaliyet yürüttükleri, sözde terör örgütüne silah ve mühimmat sağladıkları ve terör örgütü adına kuryelik yaptıkları belirlenen 11’i yabancı uyruklu 15 şüphelinin yakalanmasına yönelik Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Şanlıurfa, Hatay, Mersin, İstanbul ve Bursa’da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

5 ilde terör operasyonu: Gözaltılar var - 1. Resim

ŞÜPHELİLERDEN 13'Ü YAKALANDI

Operasyonda şüpheli H.A., E.E., M.O., M.Ç., A.C., A.A., A.E.A.A., S.O., H.A., İ.E., H.A., H.E. ve H.K. gözaltına alındı. Adreslerinde bulunamayan diğer 2 şüphelinin yakalanması için çalışma devam ediyor.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada 3 uzun namlulu silah, 1 tabanca, 1 av tüfeği, 271 fişek, 3 uzun namlulu silah şarjörü, 1 tabanca şarjörü, 1 el telsizi ve 30 dijital materyal ele geçirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...