Tgrt Haber

Drive My Car konusu ne, oyuncuları kim? İşte Oscar adayı Drive My Car filminin hikayesi

27 Mart 2022 17:14 - Güncelleme : 27 Mart 2022 17:19
Drive My Car 4 farklı dalda Oscar adayı oldu.

Drive My Car filmi Oscar Ödülleri’ne aday gösterilmesinin ardından yükselişe geçti. En iyi film dahil 4 farklı dalda aday gösterilen Drive My Car konusu ve oyuncu kadrosuyla dikkatleri üzerine çekti. Peki film tutkunlarından ve eleştirmenlerden tam not alan Oscar adayı Drive My Car filmi hakkında bilmeniz gerekenler.

Drive My Car 4 farklı dalda Oscar adayı oldu.

Oscar ödülleri için geri sayım başladı. Sinema dünyasının en prestijli ödülü Oscar Töreni 27 Mart'ı 28'ine bağlayan gece gerçekleşecek. En iyi film ile 4 farklı dalda aday gösterilen Drive My Car listede dikkat çeken yapımların başında geliyor. İşte Drive My Car konusu, oyuncuları…

DRIVE MY CAR KONUSU NE?

Oscar ödülleri adayları belli oldu. Drive My; En İyi Film, En İyi Uluslararası Film, En İyi Yönetmen, En İyi Uyarlama dallarından aday gösterildi. Orijinal adı Doraibu mai kā olan Drive My Car konusu ile gündeme geldi. Kaybettiği eşinin yasını tutan başarılı oyuncu ve yönetmen Yusuke Kafuku, Çehov’un Vanya Dayı oyununu sahneye koymak üzere Hiroşima’da bir festivale çağırılır.

Festival kendisine Misaki adında 20 yaşında bir kadın şoför tahsis eder. Kafuku, hiç beklemediği bir şekilde, gizemli şoförüyle yalnızlık, kayıplar ve yasla bezeli, sırların karşılıklı olarak açıklandığı bir dizi yolculuğa çıkar.

Drive My Car konusu ne, oyuncuları kim? İşte Oscar adayı Drive My Car filminin hikayesi

DRIVE MY CAR OSCAR ALDI MI?

Drive My Car New York Film Eleştirmenleri Birliği tarafından En İyi Film ödülüne layık görülürken Cannes Film Festivali’nden de başarıyla döndü. Filmseverler sinema dünyasının en prestijli ödül töreni için beklerken ''Drive My Car Oscar kazandı mı?'' sorusuna odaklandı.

Oscar Ödül Töreni 28 Şubat 2022 tarihinde gerçekleşecek. Böylece Drive My Car filmi Oscar Ödülü alıp almayacağı kesinleşmiş olacak. Drive My Car ödül kazanması durumunda 2020’de Güney Kore yapımı Parazit filmi gibi hem En İyi Film dalında Oscar kazana ikinci yabancı film olarak tarihe geçecek.

DRIVE MY CAR OYUNCULARI

Oscar Ödül Töreni yaklaşırken sinemaseverler Drive My Car oyuncu kadrosu hakkıda araştırma yapmaya başladı. Filmin başrollerini Hidetoshi Nishijima, Toko Miura, Masaki Okada paylaşıyor. Ayrıca filmin yönetmeni Ryûsuke Hamaguchi En İyi Yönetmen dalında Oscar’a aday gösterildi.

OSCAR TÖRENİ SAAT KAÇTA?

94. Oscar Töreni ABD’nin Los Angeles şehrinde gerçekleşecek. Türkiye saatlerine göre 27 Mart'ı 28 Mart'a bağlayan gece düzenlenecek ödül törenini Türkiye’den takip etmek isteyen sinemaseverler ‘’Oscar saat kaçta?’’ sorusunun cevabını arıyor.

Oscar Ödülleri saat 03.00,’te başlayacak. (TSİ) Oscar Ödülleri TRT 2 ekranlarından canlı yayınlanacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...