Tgrt Haber

DSÖ'den korkutan sigara raporu! 2 milyon 700 bin kişi hayatını kaybetti

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com.tr
12 Haziran 2024 15:41 - Güncelleme : 12 Haziran 2024 15:46
DSÖ'den korkutan sigara raporu! 2 milyon 700 bin kişi hayatını kaybetti

Dünya Sağlık Örgütü'nün en son yayınladığı sigara raporuna göre; 2 milyon 700 bin kişi hayatını kaybetti. Önlemler alınmazsa her 4 kişiden biri sigara fast food ve atık kimyasallar yüzünden ölüyor.

Her geçen gün dünya genelinde artan virüs​ nedeniyle ölümlere ve hastalıklara ek olarak DSÖ yeni bir rapor çıkardı. Günlük tüketilen ve solunan bazı durumlar nedeniyle ölüm oranları giderek arttı. Özellikle DSÖ'nin sigaraya bağlı ölüm oranlarındaki artış endişe verici düzeyde. 

DSÖ SİGARA​ RAPORU KORKUTTU!

Dünya Sağlık Örgütü ülke ve kıta bazlı yaptığı bir raporlamada, ölüm oranlarına ilişkin detayları açıkladı. İnanların soludukları fabrikasyon hava, tüketilen hazır paket gıdalar, fast food ve sigaranın her dört kişiden 1'inde ölüme neden olduğu belirtildi. 

DSÖ sigara raporu korkuttu! 2 milyon 700 bin kişi hayatını kaybetti - 1. Resim

2 MİLYON 700 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Akciğer hastalıkları, karaciğer yağlanması ve vücudun dengesiz kilo alması nedeniyle vaka sayılarındaki artışta en çok Avrupa Devletleri yer aldı.

DSÖ sigara raporu korkuttu! 2 milyon 700 bin kişi hayatını kaybetti - 2. Resim

DSÖ raporda kronik nedenlerden ötürü Avrupa'da ölüm sayısının arttığının altını çizdi. 2024 yılı rakamlarına göre  2 milyon 700 bin kişinin bu nedenlere bağlı ölümü gerçekleştiği bildirildi.

DSÖ sigara raporu korkuttu! 2 milyon 700 bin kişi hayatını kaybetti - 3. Resim

Fosil yakıtları yerine odun kullanılmasının daha sağlıklı olduğunu vurgulayan DSÖ, fabrika ortamında çalışan kişilerin akciğerlerinin yüzde 70'inde leke su toplama ve çürüme gibi sağlık sorunlarının tespit edildiği açıklandı. Öte yandan sigara tüketiminin önlemi alınmadığı sürece, sigaraya bağlı ölüm oranlarının yüzde 70 artacağı konusunda da uyardı. 

Kaynak: tgrthaber.com.tr

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...