Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçmenlere ikinci tur uyarısı: Asıl rakibimiz CHP değil rehavet

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
21 May 2023 19:46 - Güncelleme : 21 May 2023 21:35
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için vatandaşlara sandığa gitme çağrısı yapıp, "Asıl rakibimiz Kılıçdaroğlu değil rehavet. Pazar günü rehavete kapılmadan zaferi kucaklayacağız" dedi. Konut ve kiralardaki fahiş artışları 2 yolla çözeceklerini söyleyen Erdoğan, "Makul sebebi olmadan sırf açgözlülükten artış yapanların ümüğünü sıkacağız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’te bir araya geldiği depremzedelere hitap etti. 14 Mayıs'ta yarım kalan işi gelecek hafta tamamlayacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçmenlere ikinci tur için rehavete kapılmamaları uyarısında bulundu. En büyük rakiplerinin CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu değil rahavet ve zafer sarhoşluğu olduğunu dile getiren Erdoğan, "Bu sefer sandıklara öyle güçlü sahip çıkalım ki CHP Genel Başkanı'na hezeyan sergileyecek fırsatı bile vermeyelim" diye konuştu.

CHP'li belediyenin depremzedelere verdiği yardım ve desteği kesmesini eleştiren Erdoğan, konut ve kiralarda fahiş artış yapanlara da sert sözlerle tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Sevgili Gaziantepliler, kıymetli hanımefendiler, sevgili gençler, değerli kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Biliyorsunuz Gaziantep'in bizim gönlümüzdeki yeri her zaman farklı olmuştur. Asrın felaketi sonrası diğer illerimiz gibi Gaziantep'i de yalnız bırakmadık. Dün Adıyaman ve Kahramanmaraş'taydık. Bugün Hatay'a geldik. Defne Hastanemizin açılışında vatandaşlarımızla bir araya geldik. Şimdi de Gaziantep'teyiz.

'ALANDA 100 BİN KİŞİ VAR'

Gaziantep ne muhteşemsin. Çok güçlüsün Gaziantep. Bay bay Kemal'i emekli ediyor musunuz? Gaziantep bunu yapar, ben Gaziantep'e inanıyorum.

Ekim-Kasım aylarından itibaren deprem bölgesinde kalıcı konutların teslimini yapıyoruz. Afetin ilk günlerinde hava şartları ve diğer sebeplerle yaşanan aksiliklere rağmen milletimiz devletine güvendi, birbirine kenetlendi. Az önce sordum, burada kaç kişi var diye. 100 bin kişi var. Gaziantep böyle işte. İnanıyorum ki Gaziantep'ten haftaya pazar günü sandıklardan çok farklı bir ses gelecek.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçmenlere ikinci tur uyarısı: Asıl rakibimiz CHP değil rehavet

'İKİNCİ TURDA YÜZDE 60 DEĞİL 70 İSTİYORUM'

Şehir merkezimizde kolon kesimi kaynaklı sınırlı yıkımın yanı sıra Gaziantep çevredeki illere de kol kanat oldu. Evini iş yerini depremzedelere açanları, ekmeğinin yarını bölüp, kıyafetinin yarısını ihtiyaç sahipleriyle paylaşanları biliyorum. Rabbim hepinizden razı olsun. Bu süreçte en hızlı toparlanan şehir oldu. Gaziantep'in yatırım, istihdam, üretim, ihracat yolunda attığı her adımın yanında olacağız. Bu şehir kendisine verilen her şeyi hak ediyor. İnşallah Amanos tünellerinin inşasıyla bu şehre olan şükranımızı ifade edeceğiz. Metro projesiyle şehir içi ulaşımını rahatlatacağız. Hızlı tren hattının da tamamlanmasıyla Gaziantep'in her bakımdan cazibesi artacak. Şehir hastanemizin inşası büyük ölçüde bitti, önümüzdeki ayın sonuna doğru hasta kabulune başlıyor.

İnşallah Türkiye Yüzyılı'nın lokomotif şehirleri arasında Gaziantep'i en ön sıralarda göreceğiz. Bu vesileyle 14 Mayıs'ta Cumhur İttifakı'na verdiğiniz yüzde 60'a yakın oy oranı ve 9 milletvekili için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de inşallah bu sefer yüzde 60 değil, yüzde 70'le 28 Mayıs'ı 29 Mayıs'a bağlayan geceyi çok farklı ifade edeceğiz. Nedir o? İstanbul'un fethi.

'ASIL RAKİBİMİZ KILIÇDAROĞLU DEĞİL REHAVET'

Yüzde 49,5 oy oranına rağmen sistem gereği seçim ikinci tura geldi. Sizlerden 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığının ikinci tur seçiminde tek bir fire bile vermeden sandığa gitmenizi istiyorum. Bütün dost, ahbap, yakınlarınızı sandığa götürmeniz lazım.

Bizim asıl rakibimiz CHP Genel Başkanı değil rehavettir, zafer sarhoşluğudur. Bu muhteşem katılımda zaten zafer sarhoşluğu değil kararlılık, azim, inanç görüyorum. İnşallah pazar günkü seçimde rehavete kapılmadan zaferi hep beraber kucaklayacağız.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçmenlere ikinci tur uyarısı: Asıl rakibimiz CHP değil rehavet

'YARIM KALAN İŞİ BİTİRELİM'

Allah göstermesin, ülkemiz ve evlatlarımızın kaderini CHP Genel Başkanı gibi birine teslim etme vebaline hiçbirinizin girmek istemeyeceğine inanıyorum. Bay bay Kemal talimatı Kandil'den alıyor, teröristlerden alıyor. Biz ise Allah'tan ve milletimizden alıyoruz. Bunun için 28 Mayıs'ta sandıklara bir kez daha sahip çıkmaya hazır mıyız? Geçen hafta yarım kalan işi önümüzdeki hafta bitirmeye hazır mıyız?

Bu sefer sandıklara öyle güçlü sahip çıkalım ki CHP Genel Başkanı'na hezeyan sergileyecek fırsatı bile vermeyelim. İşte görüyorsunuz. Kendisine 2 milyon 539 bin fark atmamıza rağmen hala milleti tehdit edercesine masada yumruklamayı, üzerinde sakil duran laflarla insanları kandırmaya çalışıyor. Kendi iç meselelerini milletin meselesi gibi sunarak aklınca koltuğunu korumaya çalışıyor.

'28 MAYIS'TA EN BÜYÜK İYİLİĞİ CHP'YE YAPACAĞIZ'

Seçim gecesi bizdeki sonuçların aynısı kendi önlerinde de olduğu halde 'öndeyiz' diyerek milleti kandırmaya kalktıklarını unutmadık. Kasetle genel başkan olanın, kasetle rakip tehdit edenin, yalanla iftirayla siyaset yapanın seçim gecesi de akıbeti de bu olacaktır. İlk düğmeyi yanlış ilikleyince gerisinin düzgün gitme ihtimali zaten yok.

Gümbür gümbür zafere koşacağız. Bu zat 15 seçim kaybetti. İnşallah pazar günü yeni bir kayıpla karşı karşıya olacak. Kim bilir, belki de 28 Mayıs'tan sonra önüne yeni bir fırsat çıkararak en büyük iyiliği CHP'ye yapmış olacağız. Karşımızda işte böyle bir rakip var. Biz artık sadece CHP Genel Başkanı'yla yarıştığımız için tek muhatabımız o. Diğerleri bizi ilgilendirmiyor.

CHP'YE DEPREMZEDE TEPKİSİ

Seçim sonrası bizi en çok yaralayan husus, çok küçük bir oy farkıyla ikinci tura kalmamız değil, CHP tarafının sandıktaki kaybının hıncını depremzede vatandaşlarımızdan çıkarmaya çalışmasıdır. Ne diyor? Biz size bir daha bir şey göndermeyeceğiz. Deprem bölgesine bir şey göndermeyeceğiz. Bay Bay Kemal gerek yok. AFAD'la, Kızılay'la nasıl yaptıysak bundan sonra da deprem bölgesinin ihtiyacını biz karşılarız. Bunlar terör örgütleriyle kol kola girdikleri, ülkemizi emperyalistlere peşkeş çekme sözü vermeleri yetmemiş gibi, şimdi de gözlerini depremzedelere diktiler. Öyle şeyler söylüyorlar ki, bırakın siyaseti insanlıkla bağdaşmaz. Dünyanın her yerinde bu söylemler nefret söylemi kapsamına girer. Depremzedeler her şeyin farkında.

Hiçbir depremzedeleri bunlara muhtaç etmeyeceğiz. Şu anda Hatay'da deprem çadırlarının suyunu kestiler. Ve vali vekiline talimat verdim, ayrılmadan hemen suyu bağladılar. İşte aramızdaki fark bu. Aldığı yardım kesilen varsa hemen belediye başkanlarımıza valilerimize başvursunlar. Biz karşılayacağız. Zaten vatandaşlarımız da başlarına kakılan yardımları götürüp muhataplarına iade etmişler. Rabbim kimseyi bunlara muhtaç etmesin, bunların eline düşürmesin. Biz bize yeteriz.

Bu CHP LGBT'ci, HDP LGBT'ci, İYİ Parti LGBT'ci, yanındaki yavrular LGBT'ci. Ama LGBT AK Parti'ye, MHP'ye, Yeniden Refah'a, HÜDA-PAR'a, Cumhur İttifakı'na sızamaz. LGBT'cilerden bu millete fayda gelmez. Güçlü aile güçlü milleti doğrurur. 

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçmenlere ikinci tur uyarısı: Asıl rakibimiz CHP değil rehavet

KONUT VE KİRALARDAKİ FAHİŞ ARTIŞA 2 ÖNLEM

21 yıldır sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık. Elbette hala çözmemiz gereken sıkıntılar var. Son yıllarda ekonomide yaşanan dalgalanmaların yol açtığı fiyat artışları bunun başında geliyor. Bilhassa konut fiyatları ve kiralar ülkemizin hemen her yerinde can sıkıcı seviyelere geldi. Rusya-Ukrayna savaşından depreme kadar bu yükselişi tetikleyen pek çok sebep olduğunu biliyoruz. Yine de karşımızdaki tabloyu kabul edemeyiz. Bu sorunun çözümü için 2 ayrı kanalı birlikte çözeceğiz. Birincisi makul ve orantılı sebebi olmadan sırf açgözlülükten, fahiş kira artışı yapanlarla tekrar göreve devamda bunların ümüğünü sıkacağız ümüğünü. İkinci ve asıl çözümümüz, TOKİ ve özel sektörü teşvikle konut arzını hızla artıracak önlemler alacağız. Kentsel dönüşüm projeleriyle orta ve uzun vadede konut varlığımızı artırarak kira fiyatlarındaki şişkinliği ortadan kaldırmakta kararlıyız.

Gıdada da benzer çalışmalara yapacağız. Dönemsel fiyat dalgalanmaları üzerinden yürütülen art niyetli siyasi kampanyaları zerre kadar önemsemiyoruz. Biz milletimizin sofrasındaki ekmeği hem büyütmenin, hem sürekli kılmanın peşindeyiz. Bunun yolu istihdamı güçlendirmekten, çalışanların gelirini artırmaktan, orta direk dediğimiz esnaf ve zanaatkarlarımızı desteklemekten geçiyor.

Yurt dışından gelecek oylara da sahip çıkalım. O oylar buradaki seçimin kaderini farklı etkileyecektir."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayse 3SAYİN CumurbSmiz seninleliz21 Mayıs 2023 20:24

SAYIN CUMURBASKANIMIZ SENINLEYIZALLAH YOLUNUZU ACIK ETSIN

Sonraki Haber Yükleniyor...