Tgrt Haber

Fatih Erbakan'dan HÜDA-PAR savunması: Terörle bağlantılı olduğunu söylemek doğru değil 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
17 Nisan 2023 18:37 - Güncelleme : 17 Nisan 2023 20:09
Fatih Erbakan'dan HÜDA-PAR savunması: Terörle bağlantılı olduğunu söylemek doğru değil 
Fatih Erbakan,HÜDA PAR

Cumhur İttifakı'nın ortaklarından Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, TGRT Haber canlı yayınında gazeteci yazar Cem Küçük'ün sorularını cevapladı. HÜDA-PAR'ın Cumhur İttifakı'nda yer almasını eleştirenlere cevap veren Erbakan, "HÜDA-PAR'da herhangi bir terör eyleminden yargılanan veya ceza almış, hüküm giymiş kimse yok. HÜDA-PAR'ın terörle bağlantılı olduğunu söylemek doğru bir yaklaşım değil" dedi. 

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne Cumhur İttifakı çatısı altında girip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığını destekleme kararı alan Yeniden Refah Partisi'nin Genel Başkanı Fatih Erbakan, seçim çalışmalarıyla ilgili TGRT Haber'de açıklamalarda bulundu. 

PARTİSİNİN OY ORANINI AÇIKLADI

Yeniden Refah Partisi'nin ilk defa seçime gireceğini hatırlatan Erbakan, yüzde 7 barajını rahatlıkla geçtiklerini belitti. Erbakan, "İlkbaharda ve geçen aralık ayında yaptırdığımız anketlerde yüzde 8 ila 9 oranında oy aldığımızı gördük. Bu anket firmalarının yaptığıyla bizimki arasında ciddi bir fark var ama zaten kendimiz de girsek baraj problemimiz olmayacaktı" dedi. 

HÜDA-PAR'A BAKIŞ AÇISI

Cumhur İttifakı'na, HÜDA-PAR'ın terör iltisaklı olduğu iddialarıyla katılmasını eleştirenlere cevap veren Erbakan, "HÜDA-PAR herhangi bir terör eyleminden dolayı yargılanan, ceza almış yönetim kadrosundan kimse yok. Dolayısıyla terörle bağlantılı olduğunu söylemek doğru bir yaklaşım değil. Özellikle doğu ve güneydoğuda bir güç olarak HÜDA-PAR'ın bulunmasını Sayın Cumhurbaşkanı arzu etti. HDP ve PKK'ya karşı sandık güvenliği için denge unsuru olarak ittifakta yer alması gerektiğini düşünüyorum" dedi. 

Partilerin kendi rogramları olduğunu söyleyen Erbakan, "Cumhur İttifakı'nın yeniden kazanması halinde HÜDA-PAR'ın parti programındaki tartışılan hususlar uygulacak manasını taşımıyor" ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Abdullah muhacir 17 Nisan 2023 19:12

Oyumu recep tayyip erdoğana vericem inşallah. Kararimı değiştirdim

Sonraki Haber Yükleniyor...