Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu ile İnce arasında arabuluculuk iddiası! Ortak dost başarısız mı oldu?

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
29 Mart 2023 10:36 - Güncelleme : 04 Nisan 2023 00:00
Kemal Kılıçdaroğlu,Muharrem İnce

Millet İttifakı’nın adayı Kılıçdaroğlu, bugün Memleket Partisi lideri İnce ile kritik bir görüşme yapacak. 100 bin imza alarak Cumhurbaşkanı adayı olan İnce’nin adaylığı seçim sonuçları açısından kritik. Oy kaybı yaşamak istemeyen Kılıçdaroğlu, İnce ile görüşecek. İşte görüşme öncesinde kulislerde çok konuşulan iddia! 

Millet İttifakı’nın ortak Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Memleket Partisi Muharrem İnce'yi ziyaret edecek. İki cumhurbaşkanı adayı arasındaki görüşmenin saat 17.00'de yapması bekleniyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun oylarını böleceği iddiasıyla bir süredir İnce’ye baskılar devam ederken İnce’nin adaylıktan çekilip çekilmeyeceği belirsizliğini koruyor. 

ORTAK DOST UĞRAŞTI İDDİASI

Kulislere göre Kılıçdaroğlu, bugünkü toplantıda İnce’ye adaylıktan çekil ya da gel birleşelim şeklinde bir teklifle gitmeyecek. İddiaya göre sadece nezaket ziyareti kapsamında İnce’den destek isteyecek. 

Diğer bir kulis bilgisine göre Kılıçdaroğlu ile İnce’nin ortak dostu olan bir isim, 2 hafta önce ittifak için bir girişimde bulundu. Ancak bu girişimden herhangi bir olumlu sonuç alınamadı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Kılıçdaroğlu’nun nezaket ziyareti yapma kararı aldığı iddia ediliyor. 

KRİTİK TARİH 31 MART 

Yüksek Seçim Kurulu geçici Cumhurbaşkanı adaylarını açıkladı. Cuma gününe kadar Cumhurbaşkanı listelerinin kesinleşmesi gerekiyor. Şayet Kılıçdaroğlu’nun İnce’yi ikna etmek gibi bir hedefi olması durumunda, Cuma gününden önce bu ziyareti gerçekleştirmesi gerekiyordu. Ayın 31'inden sonra İnce adaylıktan çekilse bile aday pusulaları baskıya gitmiş olacak. O zaman pusulada İnce yer alacak ve bu da seçmende kafa karışıklığına neden olacak. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...