Tgrt Haber

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ikinci tur için gençlere çağrı: Kaygılarınızı anlıyorum

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
16 May 2023 11:37 - Güncelleme : 16 May 2023 11:46
Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ikinci tur için gençlere çağrı: Kaygılarınızı anlıyorum
Kemal Kılıçdaroğlu,CHP,ikinci tur

Son dakika haberi: CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaparak gençlere seslendi. İkinci tur için çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu 12 gün boyunca yoğun olarak çalışacağını dile getirdi.

Türkiye 14 Mayıs’ta sandık başına gitti. Kritik seçimlerden çıkan sonuçlarda 28.Dönem Milletvekili belli olurken Cumhurbaşkanlığı seçimi ise ikinci tura kaldı. Hiçbir aday belirlenen yüzde 50 artı 1 oy şartını yerine getiremedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 49.5 oy ile ilk turu önde bitirirken ikinci sırada olan Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 44.9 oy aldı. Seçimin sürpriz ismi Sinan Oğan ise 5.17 oy oranında kaldı.

KILIÇDAROĞLU GENÇLERE SESLENDİ

İkinci tur için adaylar ve partiler çalışmalarına başlarken Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya üzerinden bir açıklama yayınladı. 12 gün kalan seçim sürecinde çalışmasına devam edeceklerini sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu ayrıca gençlere seslendi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarında şu ifadelere yer verildi;

Sevgili Gençler,

İlk tur bitti. En büyük gerçek şu ki, sandıktan değişim mesajı çıkmıştır. Değişim isteyenler artık bu ülkede istemeyenlerden daha fazla.Ancak şurası da net, bu kadar ceberut bir iktidardan kurtulmak için çok daha fazla mücadele etmesi gereken taraf da biziz. Genç arkadaşlarımın mesajını da aldım. Başım üstüne. Onların kaygılarını gidereceğim ama onların da beni duymasını istiyorum. Öyle bir noktada ki her şey, domuz bağcılar yüce Meclis’e gönderildi! Kadınları cansız birer eşya gibi sahiplendirmek isteyenlere bütün yolları açtılar.

12 GÜNÜMÜZ VAR…

En büyük kazığı da gençlere attılar. Sizin hiçbir şeye yetecek paranız yok. Bir kahveyi bile düşünmek zorundasınız. Yaşama sevinciniz çalındı. Oysa gençlik kaygısızlıktır. Bunu bir gün bile yaşatmadılar size. Bizler tartışırken, onlar size karşı birleşmiş durumda. Şimdi bir bakalım, günün sonunda elimizde ne var?  Dipsiz bir karanlık… Farkında mısınız? Gençliğiniz bir daha gelmeyecek. 12 günümüz var, bu karanlık tünelden çıktık çıktık…

https://twitter.com/kilicdarogluk/status/1658387599088660480

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...