Tgrt Haber

Memleket Partisi ikinci tur kararını verdi: Erdoğan mı yoksa Kılıçdaroğlu mu?

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi
17 May 2023 09:25 - Güncelleme : 17 May 2023 09:56
Memleket Partisi ikinci tur kararını verdi: Erdoğan mı yoksa Kılıçdaroğlu mu?
Memleket Partisi,Muharrem İnce,ikinci tur,seçim

Son dakika haberi:  14 Mayıs seçimlerine 3 gün kala Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilen Memleket Partisi ikinci tur kararını verdi. Muharrem İnce başkanlığında yapılan toplantında 4 saati aşan bir görüşme yapıldı.

Türkiye 14 Mayıs’ta seçime gitti. Milyonlarca seçmenin oy kullandığı seçimlerde 28.Dönem milletvekili tercihleri belli oldu ancak Cumhurbaşkanı adaylarının hiçbirinin gereken yüzde 50 artı 1 oya ulaşamaması nedeniyle seçimler ikinci tura kaldı. 28 Mayıs’ta kurulacak olan sandıklarda en çok oyu alan Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında tercih yapılacak.

Açılan Sandık% 100
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
% 49.52
26,086,097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
% 44.88
23,873,505
SİNAN OĞAN
SİNAN OĞAN
% 5.17
2,796,582
MUHARREM İNCE
MUHARREM İNCE
% 0.43
216,784
Son güncelleme: 2023-05-28 16:13:50
Veriler: İhlas Haber Ajansı

MEMLEKET PARTİSİ’NDE IŞIKLAR SÖNMEDİ

Kritik seçimler öncesinde Memleket Partisi’nin nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniyordu. 4 saat 15 dakika süren Muharrem İnce başkanlığında toplanan parti Erdoğan'ın mı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mu desteklenmesinin daha doğru olduğunu tartıştı.

SEÇMENLERİ YÖNLENDİRMEME KARARI ALINDI

Parti yönetiminin "her iki adayın doğrudan desteklenmesine" sıcak bakmadığı ve toplantının sonunda "Ne Erdoğan ne Kılıçdaroğlu" kararının çıktığı kaydedildi. Cumhuriyet gazetesinden Merve Kılıç'ın haberine göre; bu konuda tercihin Memleket Partisi'ne oy veren seçmenlere bırakılması kararlaştırıldı.

Bu kararın perde arkasında, "Genel Başkan İnce'nin eski partisine olan kırgınlığının yattığı" aktarıldı. İnce, adaylıktan çekilmesinden önce hakkında çıkan iddialar ile ilgili yaptığı açıklamada, "Üzüldüğüm taraf şu; FETÖ'cüler sahtekarlığa bayılır, FETÖ'cüler bunu yapıyor ama benim eski arkadaşlarım da paylaşıyor. Buna üzülüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

PARTİ SİYASİ HAYATINA DEVAM EDECEK

Parti Meclisi'nde ayrıca, Memleket Partisi'ni kapatılmamasına ve siyasi hayatına devam etmesine karar verildi.

Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sıtkı düzgüner 17 Mayıs 2023 10:52

Cumhur ittifakını desteklesin sayın ince

Sonraki Haber Yükleniyor...