Tgrt Haber

AK Parti’de Özlem Zengin ve HÜDA-PAR lideri Yapıcıoğlu aynı bölgeden aday!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
10 Nisan 2023 07:04 - Güncelleme : 10 Nisan 2023 07:15
AK Parti’de Özlem Zengin ve HÜDA-PAR lideri Yapıcıoğlu aynı bölgeden aday!
ak parti,milletvekili,liste,seçim,özlem zenginoğlu,zekeriya yapıcıoğlu

Son dakika haberi: 14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan seçimlere sadece 34 gün kaldı. Dün partiler ve ittifaklar milletvekili aday listelerini teslim etti. Listelerde dikkat çeken isimler yer alırken tanıdık bazı simalar ise aday gösterilmedi. Değişimin yaşandığı AK Parti'de Grup Başkanvekili Özlem Zengin ve HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun aynı bölgeden aday olmaları dikkat çekti. 

Türkiye 14 Mayıs’ta seçime gidiyor. 34 gün sonra kurulacak olan sandıklar ile milyonlarca seçmen cumhurbaşkanı ve 28.Dönem milletvekili tercihini yapmak için oyunu verecek. Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği takvim doğrultusunda seçim süreci işlerken dün partiler ve ittifaklar milletvekili listesini teslim etti. AK Parti’de 3 dönem kuralı ayrıcalıksız uygulanırken birçok isim listede kendine yer bulamadı. Dikkat çeken isimlerin listede yer aldığı AK Parti’de Cumhur İttifakı’nı destekleme karar alan HÜDA-PAR lideri de listede yer aldı.

ZENGİN VE YAPICIOĞLU AYNI BÖLGEDEN ADAY

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, İstanbul 3.Bölge’de Numarn Kurtulmuş’un ardından ikinci sırada aday gösterildi. Aynı bölgeden AK Parti listesine giren başka bir isim de 6284 tartışmasının taraflarından biri olan HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu.  

Yapıcıoğlu, AK Parti İstanbul 3. Bölge listesinde Numan Kurtulmuş, Özlem Zengin ve Cüneyt Yüksel'in yerini aldı. 

AK PARTİ TAM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...