Tgrt Haber

Bayram ikramiyesi ne kadar? 2022 SGK-SSK ve Bağ-Kur emeklileri bayram ikramiyesi ne kadar oldu?

19 Nisan 2022 13:10 - Güncelleme : 19 Nisan 2022 13:25
Emekli bayram ikramiyeleri hakkında son dakika açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi.

Ramazan bayramının yaklaşmasıyla birlikte emekli bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağı ve ne zaman verileceği milyonlarca emekli tarafından araştırılıyor. Emekli maaşlarında iyileştirme yapılırken bayram ikramiyelerinin bu sene ne kadar olacağı merak ediliyor. Özellikle son dönemde faturaların yüksek gelmesi vatandaşın belini bükerken bir nebze olsun rahatlamak isteyen emekliler bayram ikramiyelerini alacağı günü bekliyor. Sevindiren ikramiye haberi ise emeklinin yüzünü güldürecek cinsten. Peki 2022 bayram ikramiyesi ne kadar olacak? 2022 SGK-SSK ve Bağ-kur emeklileri bayram ikramiyesi ne kadar oldu? Kimler bayram ikramiyesi alacak? İşte ikramiye zammı detayları...

Emekli bayram ikramiyeleri hakkında son dakika açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi.

Asgari ücrete zam yapılmasının ardından emekli maaşlarına da zam gelmişti. Yapılan zammın ardından merakla bekleyen emekliye şimdi de bayram ikramiyeleri ile ilgili zam haberleri gelmeye başlamıştı ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin son dakika açıklamalarıyla emekliye zam çalışmalarının olmadığını bildirdi. 2022 bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağını merak eden milyonlarca emekli için gündemde yerini aldı. Peki 2022 bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Kimler bayram ikramiyesi alacak? İşte bayram ikramiyeleri ile ilgili tüm detaylar…

2022 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE KADAR OLACAK?

Asgari ücretin ardından en çok beklenen ve merak edilen konuların başında gelen emekli maaşları ve emekli taban aylıklarının ardından şimdi de bayram ikramiyeleri gündeme geldi. 

Şimdiye kadar 1000 TL olan emekli bayram ikramiyesi son yapılan zamla beraber 1100 TL olmuştu.

Bayram ikramiyesi ne kadar? 2022 SGK-SSK ve Bağ-Kur emeklileri bayram ikramiyesi ne kadar oldu?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında, "Bayram ikramiyelerine yönelik artış gündemimizde yok. 28-29 Nisan'da ödemeler yapılacak. İki bayramda maliyet 25 milyar lira seviyesinde. Emeklilere 1100 lira ödenecek. Ödeme tutarı her zaman değerlendirilebilir. Sayın Cumhurbaşkanımızın gündeme getirebileceği şeyler olabilir. Şu andaki gündemde artış yok. Enflasyona ayarlı bir şey yok. Eşel artış enflasyon sarmalına düşürecek olaylara yol açar. Tüm dünyanın gündeminde enflasyonu yok etme amacı varken, hiper enflasyon tehlikesini çağırıştıracak söylemleri doğru bulmuyorum." ifadelerini kullandı.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Emekli bayram ikramiyesi genellikle bayramdan bir hafta önce hesaplara yatırılıyor. 2022 yılında Ramazan Bayramı 2 Mayıs tarihinde başlayacak. Bayram ikramiyeleri 28 Nisan ve 29 Nisan tarihlerinde hesaplara yatacak.

BAYRAM İKRAMİYESİNİ KİMLER ALABİLİR?

  • SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri
  • Şehit yakınları ve gaziler
  • Ölüm aylığı alanlar
  • Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,
  • Geçici köy korucuları
  • Şeref aylığı alanlar
  • Şampiyon sporcular
  • Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri
  • Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden yararlanabilecekler.

BAYRAM İKRAMİYESİ NEDİR?

Bayram ikramiyesi, Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde emeklilere ve Kurumumuzdan ilgili mevzuat kapsamında gelir veya aylık alan hak sahiplerine yapılan ödemedir.

BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE ÖDENİR?

Ödemenin yapılacağı tarihte Kurumumuzdan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenir. Ayrıca Kurumdan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödenir.

BAYRAM İKRAMİYESİ TUTARI NE KADARDIR?

Ramazan ve Kurban Bayramlarından önce ödenecek bayram ikramiyesi şimdiye kadar tutarı 1.100'er TL'ydi. Ancak bu bayram ikramiyelerin artacağı öngörülüyor. Bayram ikramiyesi başvuru şartı olmaksızın gelir aylık almakta olduğunuz banka hesabınıza yatırılmaktadır.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENİR?

Bayram ikramiyesi, Ramazan ve Kurban bayramlarından önce Kurumumuzca belirlenecek tarihlerde ödenir. 

RAMAZAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Ramazan Bayramı bu yıl 2 Mayıs'ta başlayacak. Kurban ve Ramazan Bayramı öncesinde verilen emekli ikramiyesi 2 Mayıs 2022'den önce hesaplara hesaplara yatacak. 

Bayram ikramiyesi ne kadar? 2022 SGK-SSK ve Bağ-Kur emeklileri bayram ikramiyesi ne kadar oldu?

BİRDEN FAZLA DOSYADAN GELİR VEYA AYLIK ALANLARIN BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEMESİNDE HANGİ DOSYA ESAS ALINIR?

Birden fazla dosyadan gelir ve/veya aylık alan emekli ve hak sahiplerine en fazla ödemeye imkan veren dosya üzerinden ödeme yapılır.

Örnek 1; emekli aylığı ile birlikte vefat eden eşinden dolayı ölüm aylığı da alan bir emekliye, en fazla ödemeye imkan veren dosya üzerinden 1.100 TL tutarında bayram ikramiyesi ödenir.

Örnek 2; emekli aylığı ile birlikte %45 meslekte kazanma gücü kaybı oranı üzerinden sürekli iş göremezlik geliri alan bir emekliye, en fazla ödemeye imkan veren emekli aylığı dosyası üzerinden 1.100 TL tutarında bayram ikramiyesi ödenir. Emekli veya hak sahibinin vefatı durumunda hak edildiği halde ödenemeyen bayram ikramiyesi varislerine ödenir.

DUL VE YETİM AYLIĞI ALANLARA BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

Vefat eden sigortalılarımızdan dolayı gelir ve/veya aylık almakta olan hak sahiplerinin bayram ikramiyesi ödemesi hak sahiplerinin hisseleri oranında ödenir.

Örneğin; eşinin vefat etmesi nedeniyle %50 hisse oranı ile eşe, %25 hisse oranı ile yetim çocuğa ölüm aylığı ödenmesi halinde; 1.000 TL tutarındaki bayram ikramiyesi hak sahiplerine hissesi oranı esas alınarak ödeneceğinden, eşe 500 TL, yetim çocuğa ise 250 TL tutarında bayram ikramiyesi ödemesi yapılır.

SÜREKLİ İŞ GÖREMEZLİK GELİRİ ALMAKTA OLANLARIN BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

İş kazası ve meslek hastalığı sigortasından sürekli iş göremezlik geliri al makta olanlara, gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında bayram ikramiyesi ödenir.

Örneğin; meslekte kazanma gücü kayıp oranı %25 olması nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara, 1.000 TL'nin %25'i oranında yani 250 TL tutarında bayram ikramiyesi ödenir. Bayram İkramiyelerinden herhangi bir kesinti yapılamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sevgi 23 Nisan 2022 23:21

Sed yardımı alanlar da bayram ikramiyesi den yararlanacaklar mi

Sevgi 23 Nisan 2022 23:21

Sed yardımı alanlar da bayram ikramiyesi den yararlanacaklar mi

murtaza14 Nisan 2022 09:10

emekliyi unuttular haberine bile gerek yok

Sonraki Haber Yükleniyor...