Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yeni ekonomi paketini açıkladı. İçeriğiyle dikkat çeken yeni ekonomi paketinin detaylarını açıklayan Bakan Nebati, yastıkaltı altın hamlesiyle ekonomide rahatlama sağlanacağını belirtti. Peki yeni ekonomi paketinin detayları neler? Yastıkaltı altın ekonomiye nasıl kazandırılacak? Altın dönüşümlü hesap nedir? İşte yeni ekonomi paketinin detayları…
Yastıkaltı altın hamlesi nedir, ekonomiye nasıl kazandırılacak? Bakan Nebati’nin yeni ekonomi paketini açıklamasının ardından yastıkaltı altın ile ilgili detaylar araştırılmaya başlandı. Yeni ekonomi paketi ile ilgili detayları paylaşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, fiyat artışlarına karşı tedbir alınması için gerekli adımların atıldığını ve bunun için yastık altı altınların finansal sisteme entegrasyonu ve KGF desteğini içeren paketi açıkladı. Yapılan açıklamanın ardından yeni ekonomi paketinin içeriği merak edilirken başlıkları madde madde sizler için hazırladık İşte Bakan Nebati’nin açıkladığı yeni ekonomi paketine ve yastıkaltı altın projesine dair konu başlıkları…
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Yeni Ekonomi Paketi'ni açıkladı. Daha önce, yastık altındaki altın birikimleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Nebati, bugün açıkladığı planda yıl sonunda en az 10 bin kuyumcunun ve bankaların dahil olduğu sistemle, altın birikimlerinin sisteme kazandırılacağını söyledi.
Dengeli ve sürdürülebilir büyütmeye katkı sağlanması, Yüksek katma değerli yatırımların gerçekleştirilmesi, cari dengeyi sağlaması, finansmana erişimin kolaylaştırılması bununla sağlanacak. Dengeli ve sürdürülebilir bir büyüme. Geçen yıl dengeli büyümenin en önemli yılını yaşadık. Türkiye son yılların aksine büyürken cari açık azaldı, kırdık.
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, yastık altındaki altınları ekonomiye kazandırmak için atılacak adımların detaylarını paylaştı. Buna göre yeni ekonomi paketinin içeriğinde fiyat artışlarına karşı tedbirler, yastık altı altınların finansal sisteme entegrasyonu ve KGF desteğini içeren paketler olacak. Böylece ekonomide rahatlama ve enflasyonla mücadele için yapılan hamlede, en önemli evre olan yastık altı altınların ekonomiye kazandırılmasında ayrıntılar belli oldu.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin konuşmasının satır başları şöyle;
Yastıkaltı altınların entegrasyonu
Şimdi adım adım ortaya koyduğumuz tedbirlerden ikincisi yani altınla ilgili tedbirlerimiz neler. Bu model yastık altı birikimleri finansal sisteme kazandıracak. Büyümenin finansmanında dış tasarrufların yerine yerli tasarrufların merkeze alınmasını sağlayacak. TL cinsi tasarrufların cazibesinin artırılmasını sağlayacaktır.
Nasıl çalışacak? Bu tasarrufların finansal sisteme kazandırılması hem vatandaşımıza yeni bir kazanç kapısı açacak hem de ülkemizin büyümesine destek verecektir. 2022 Mart ayında 1 Mart'tan itibaren her ilde en az bir adet olmak üzere 2022 yılında da 1500'ün üzerindeki kuyumcunun dahil olacağı çalışmayı başlatıyoruz. Yeni uygulama ile Ahmet amca, Ahmet dayı, Ayşe teyze bugünlerde Kıbrıs'taki şehit ve gazilerimizi üzdüğü için ona Emine teyze diyelim. Fiziki olarak biriktirdikleri altın tasarruflarını güvenli bir şekilde kuyumcu ve bankalara teslim edecekler.
Fiziki altın çekimi banka tarafından yeni üretim altın şeklinde verilecek
Vatandaş mevcut ziynet altınını teslim edecek katılım bankaları ve kamu mevduat bankaları bu işleyişteki en önemli araçlar olacak. Fiziki altın çekimi banka tarafından yeni üretim altın şeklinde verilecek. Vatandaşlarımızın altınlarını sisteme rahatlıkla koyabilmesi için başta sisteme dahil olacak kuyumcu sayısının artırılması olmak üzere kapsamlı çalışmaları vakit kaybetmeden hayata geçiriyoruz. Toplama sürecinde bankalarımızın bazı şubeleri sürekli aracılık edecek.
Altın bir tasarruf aracı ekonomiye kazandırılacak. Tasarruflarımızı bir tarafta artırırken diğer taraftanda Türkiye Ekonomi Modeli'nin gereklerini yerine getirecek dağıtım sistemini iyi kurmamız lazım. Bunlardan bir tanesi tüm iş dünyamızın aslında bildiği ve bugüne kadar hep faydalandığı ayaklarından bir tanesi Hazine Destekli Kefalet sistemi yani KGF. Bununla da biz üreticilerimizin, imalatçılarımızın tüm kesimlerin faydalanabileceği ilk paketimiz.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonla mücadele tedbirleriyle ilgili ekonomi paketini açıkladı. Bakan Nebati'nin İstanbul Kongre Merkezi'nde açıkladığı paketin içeriğinde yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla hazırlanan düzenleme de var. Buna göre;
#haber#
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin İstanbul Kongre Merkezi'nde açıkladığı enflasyonla mücadele tedbirleriyle ilgili ekonomi paketinin içeriğinde yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla hazırlanan düzenleme de var. Buna göre; yastık altı altının sisteme kazandırılması için Mart’ta 81 ilde birer tane, 2022’de 1500 adet fiziki altın teslim noktası belirlenecek.
Altınlar banka, platformlar ve kuyumcular aracılığıyla alınacak