Son dakika haberi! İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Amasra'da hayatını kaybeden maden işçilerinin haklarını savunacaklarını belirten Akşener, parti bünyesinde yer alan avukat ve hukukçulara seslenerek bu işin peşini bırakmayın talimatı verdi.
Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in gündeminde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesi'ne ait maden ocağındaki patlama vardı. Madene ilişkin hazırlanan Sayıştay raporuna dikkat çeken Akşener, yöneticilerin asli görevinin ölümleri engellemek ve ölüm oranlarını dünya standartlarına getirmek olduğunu hatırlatarak hükümeti eleştirdi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) partisini grup toplantısına katıldı.
Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybedenlere baş sağlığı dileyerek başlayan Akşener, hayatını kaybeden maden işçilerinin haklarını savunacaklarını belirtti. Akşener, parti bünyesinde yer alan avukat ve hukukçulara seslenerek bu işin peşini bırakmayın talimatı verdi.
Meral Akşener'in konuyla ilgili hükümete eleştirileri de vardı.
Sayıştay raporuna ve iş müfettişlerinin uyarılarına dikkat çeken İYİ Parti Genel Başkanı, ''Maden işçileri bile uyarmış ama Sayın Erdoğan'ın atadığı yetkililer kıllarını kıpırdatmamışlar. Felaketi öylesine izlemişler. Sonuç 41 kardeşimizi daha kurban verdik. Bu kor yüreğimize daha önce de düştü" diyerek tepki gösterdi.
Akşener, ''Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, ölümden de başarı hikayesi çıkarmaya kalktı. Empatiye yabancı olan bu arkadaş, Soma'da, 'Ölüm bu işin fıtratında var' demişti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maden kazasına ilişkin yaptığı konuşmaya dikkat çeken Akşener, "İmanımızı sömürmeye kalkmak kimsenin haddi değildir" dedi ve sözlerine şöyle devam etti:
''Bir kazanın tüm şartları oluşmuş ve sen tedbir almıyorsan şartlar yerine gelir. 7 Ocak 2013'te Kozlu'da metan gazı patlaması oldu. Uzun süren yargı süreci başladı. Taşeron işi aksatmış, ekipleri göndermemiş. Tesisin güvenliğini tehlikeye atmış. Şirkette işin üstünü örtmüş. Yargı dedi ki 'Müessese müdürü tali kusurlu' dedi ve 4 yıl hapis verdi. Aileler isyan ettiler. Mahkeme, 4 yıllık hapis cezasını para cezasına çevirdi. O müessese müdürü ne oldu, TTK Genel Müdür olarak atandı. 8 canımızı kaybettiğimiz olayda ceza alan bir kişi kurumun en tepesine oturtuldu. Bu da mı kader Sayın Erdoğan''
Akşener, yöneticilerin asli görevinin ölümleri engellemek ve ölüm oranlarını dünya standartlarına getirmek olduğunu hatırlattı.