Tgrt Haber

STR DENT "Zirkonyum diş tedavisi süreçleri hakkında bilgilendirdi"

09 Ocak 2023 11:39 - Güncelleme : 09 Ocak 2023 12:30
STR DENT "Zirkonyum diş tedavisi süreçleri hakkında bilgilendirdi"
diş,sağlık

Son zamanlarda diş sağlığında trendler arasında olan Zirkonyum kaplama hakkında STR DENT kurucusu Volkan Satar şunları iletti; "Artan teknoloji sayesinde zirkonyum kaplama diğer kaplama türlerinden daha doğal bir görünüm elde edildiğini uzmanlar söylemekte ve tercih sebebi olmaktadır. Estetik anlayışına önem veren diş hekimlerinin öncelikli tercihi olan bu kaplama, uygulama sonrası doğal ve estetik bir görünüme kavuşmak isteyen kişiler tarafından da son derece etkili bir yöntemdir.

STR DENT Yönetimi dental sektörde yapılan çalışmalar arasında teknoloji gelişmeleri sektörel olarak takipte kaldıklarını ve her gelişen TEKNOLOJİLERİ yakından takip edilmesi gerektiğini dile getirdi bu tür uygulamaların hasta konforu ve tedavi süreçlerini minimale indirilmelidir. STR DENT kurumlarında teknolojik anlamda donanımlı ve CRM programlarının tamamen kendi bulut sistemini geliştirip kullanılmakta olduklarını ayrıyeten KVKK kişi verilerinin korunması sürecini çok sıkı tedbirler bulunduklarını söyledi. 

Denral sektörde Laboratuvar önemi; Uzmanlardan aldığımız bilgi ve sektörden araştırmalar sonucu Diş kaplamaları , Zirkonyum veya porselen gibi materyallerin Laboratuvar aşamalarında kullanılan malzeme ve materyallerin kalite konusunda dikkatli seçilmeli ve fırınlama veya yapım aşamasında dikkat edilmeli  bu süreçte diplomasız veya meslek erbabı olmayan kişilere Laboratuvar aşaması bırakılmamalıdır bu tür durumlardan dolayı  zorluklar , tedavi gecikmeleri gözlenmektedir. Zirkonyum tedavilerini tercih edenlerin diğer avantajları ise daha estetik bir görünüm sağlamaktadır. Bu avantajları sebebiyle zirkonyum kaplamalar hekimler ve hastalar tarafından da gittikçe daha çok tercih edilmektedir. 

STR DENT kurucusu Volkan Satar sözlerine şunları ekledi; "Uzmanlardan aldığımız bilgiler ile Zirkonyum kaplama başlamadan önce hastanın diş eti muayenesi yapılmaktadır. Hastanın diş etlerinde herhangi bir sorun varsa tespit edilip, diş eti kanaması ya da diş eti çekilmesi gibi şikayetleri varsa her şeyden önce bunların tedavi edilmesi gerekmektedir. Hastanın diş eti zirkonyum kaplama yapmaya uygun sürece geldikten sonra tedaviye başlanmaktadır. Uygun şartlar elde edildikten sonra, ilk olarak hastaya lokal anestezi uygulanır. Daha sonra özel tıbbi aletler ile hastanın dişlerinde istenilen küçülme sağlanır. Küçültme işlemiyle kaplamanın hastanın ağzına ve dişlerine büyük gelmesi, kullanım sırasında sorun yaşanması engellenir. Küçültme işlemi yapıldıktan sonraysa hastanın ağız içi dezenfekte edilerek, işleme devam edilir. Bu uygulamalar yapıldıktan sonra, zirkonyum kaplama için ağız ve diş ölçüleri alıp, kaplama seçilir. Zirkonyum kaplama renginin seçimi hasta ve diş hekimi tarafından yapılmaktadır. Buradaki en önemli husus hastanın doğal diş rengine uygun bir seçim yaptırılmasıdır. Hastaların kendi diş renklerinden birkaç ton açık kaplamalar tercih edildiğinde doğal bir görünüm elde edilemeyeceğinin unutulmaması gerekmektedir. Diş hekimlerinin almış olduğu ağız ve diş ölçülerine göre belirlenen renge göre, zirkonyum kaplamalar uygulama merkezlerinde hazırlanır. Zirkonyum kaplamaların hazırlanması ortalama 1 hafta kadar zaman almaktadır. Bu süreçte hastanın küçük diş görünümünden rahatsız olabileceği durumlarda geçişi bir diş kaplaması kullanılması söz konusu olabilir. Hazırlanan zirkonyum kaplamalar ilk olarak hastanın dişlerine geçici bir yapıştırıcı kullanılarak uygulanır. Geçici kaplama uygulandıktan sonra sıcak ve soğuk hassasiyetinin engellenebilmesi için ince bir koruyucu kaplama yapılmaktadır. Yaklaşık 7 ile 10 günlük deneme sürecinden sonra, hastanın kaplamalarıyla rahat edip etmediği, kaplamaların diş ölçülerine tamamen uyup uymadığı ve herhangi bir sorun yaşanıp yaşanmadığı tespit edilir. Herhangi bir sorun olmadığı takdirde zirkonyum kaplamalar özel bir yapıştırıcıyla kalıcı olarak dişlere yapıştırılır. İşlem tamamlandıktan sonra hasta yılda iki kez kontrole gider. Kontroller sırasında zirkonyum kaplamalar ve yapıştırıcı kontrol edilerek gerekli görülmesi durumunda yapıştırıcı yenilenir."

Kaynak: https://www.strdent.com


Yasal Uyarı: TGRTHaber Bu içerikten sorumlu değildir. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...