Tgrt Haber
18 Nisan 2024 13:20 - Güncelleme : 18 Nisan 2024 14:41

İsrailli vekilden skandal sözler: Mescid-i Aksa'ya Üçüncü Mabed'i inşa edeceğiz

İsrailli aşırı sağcı milletvekili Yitzhak Pindrus, skandal sözlere imza attı. Pindrus, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın olduğu alana 'Üçüncü Mabed'in inşa edilmesini umduklarını' söyledi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
İsrailli vekilden skandal sözler: Mescid-i Aksa'ya Üçüncü Mabed'i inşa edeceğiz

İsrailli aşırı sağcı milletvekili Yitzhak Pindrus, skandal açıklamalara imza attı. Yahudilere Hamursuz Bayramı'nı işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Eski Şehir bölgesinde kutlama çağrısı yapan İsrailli vekil, Mescid-i Aksa'ya yönelik emellerini de dile getirdi.

Ramazan ayında Harem-i Şerif'te Filistinlilerin düzenlediği gösterileri hedef gösteren Pindrus, İranlıların büyük oranda Mescid-i Aksa'yı ele geçirdiğine dair bir iddiada bulundu.  

"ÜÇÜNCÜ MABED'İ İNŞA EDİLMESİNİ UMUYORUZ"

Konuşmasına devam eden İsraill vekil, "Günün sonunda Üçüncü Mabed'in oraya (Mescid-i Aksa'nın bulunduğu alan) inşa edileceğini ve Hamursuz Bayramı'ndaki kurbanlarımızdan orada yemeyi umut ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İsrailli vekilden skandal sözler: Mescid-i Aksa'ya Üçüncü Mabed'in inşa edeceğiz - 1. Resim
(İsrailli aşırı sağcı milletvekili Yitzhak Pindrus)

KAZA ÇALIŞMALARI YAPIYORLAR

Yahudiler ise içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında, sözde Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor ve Mescid-i Aksa'da kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyor.

Fanatik Yahudiler, Mescid-i Aksa'yı yıkarak buraya "Üçüncü Mabed"i inşa etmek istediklerine ilişkin emellerini dillendiriyor.

ÜÇÜNCÜ MABED NEDİR?

Üçüncü Tapınak, Yahudilik'te, birçok duada dile getirilen, Babilliler ve Romalıların yıktığı Birinci Tapınak ve İkinci Tapınağın bulunduğu yerde yeni bir Kudüs Tapınağının inşa edilmesinin arzulandığı dini bir kavramdır.

70 yılında Kudüs Tapınağının yıkılmasının ardından dindar Yahudiler, Tapınak Tepesi'nde Üçüncü Tapınağın inşasını arzu ettiklerini dile getirmektedir. Bu arzu, günde üç kere okunan Amida dualarında da dile getirilir. İnşa edilmemiş olmasına rağmen, başta Ortodoks Yahudilik olmak üzere Yahudilikte, içinde ibadet etmek için beklenen Üçüncü Tapınak kutsal bir kavramdır. Peygamberler ve Tanah inşaatın Mesih çağından hemen önce ya da Mesih çağıyla birlikte gerçekleşeceğini belirtir.

İsrailli vekilden skandal sözler: Mescid-i Aksa'ya Üçüncü Mabed'in inşa edeceğiz - 1. Resim
(Hezekiel kitabındaki tasvire göre Hezekiel Tapınağı'nın çizimi)

Üçüncü Tapınağın mimari planı, İkinci Tapınak döneminden önce yazılan Hezekiel kitabının 40 ila 47. konularında aktarılır ve bazı dinadamlarınca Tapınak Tomarı da Üçüncü Tapınak ile ilgili bilgiler sunar.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...