Tgrt Haber
18 Nisan 2024 20:21 - Güncelleme : 18 Nisan 2024 21:52

Ülke şokta! Askeri helikopter düştü! Genelkurmay Başkanı dahil 10 asker öldü

Kenya'da feci bir kaza yaşandı. Askeri helikopter düşmesi sonucu Kenya Genelkurmay Başkanı Francis Omondi Ogolla ile birlikte 10 askerin öldüğünü Kenya Devlet Başkanı William Ruto doğruladı.

Editör: Furkan Günler / Kaynak: İhlas Haber Ajansı/NTV
Ülke şokta! Askeri helikopter düştü! Genelkurmay Başkanı dahil 10 asker öldü

Kenya’da askeri helikopterin düşmesi sonucu Genelkurmay Başkanı Francis Omondi Ogolla ile birlikte 10 askerin öldüğü bildirildi.

Kenya’nın başkenti Nairobi'nin yaklaşık 400 kilometre kuzeybatısındaki Elgeyo Marakwet’te askeri helikopter düştü.Ülke şokta! Askeri helikopter düştü! Genelkurmay Başkanı dahil 8 asker öldü - 1. Resim

GENELKURMAY BAŞKANI HELİKOPTERİN İÇİNDE İDDİASI

Yerel basın, helikopterde Kenya Genelkurmay Başkanı Francis Omondi Ogolla’nın da bulunduğunu iddia etti.Ülke şokta! Askeri helikopter düştü! Genelkurmay Başkanı dahil 8 asker öldü - 2. Resim

ACİL TOPLANTI ÇAĞRISI

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, kazanın ardından Ulusal Güvenlik Konseyi'ni acil olarak toplantıya çağırdı.

DEVLET BAŞKANI DOĞRULADI: OGOLLA VE 10 ASKER ÖLDÜ

Genelkurmay Başkanı'nın ölümü daha sonra Kenya Devlet başkanı William Ruto, tarafından da doğrulandı. Ruto, “Francis Ogolla, on kişiyle birlikte helikopter kazasında öldü” açıklamasında bulundu.

Ülke şokta! Askeri helikopter düştü! Genelkurmay Başkanı dahil 10 asker öldü - 3. Resim

Kenya Devlet başkanı William Ruto

Öte yandan Haziran 2021'de Nairobi yakınlarında iniş yaparken düşen askeri helikopterde en az 10 asker hayatını kaybetmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı/NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...