Leman dergisinin kimin olduğu tüm Türkiye'nin gündemine yerleşti. Hazreti Muhammed ve Hazreti Musa'yı resmettikleri karikatür kısa sürede sosyal medyada dolaşıma girerken tepkiler çığ gibi oldu. Leman dergisi karikatürü sonrasında Leman dergisi sahibi kim, adı nedir merak konusu haline geldi.
Hazreti Muhammed ve Hazreti Musa'yı resmetmeye çalıştıkları karikatür kısa sürede gündeme oturdu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un da yaptığı açıklamaya göre karikatürle ilgili soruşturma başlatıldı. Türkiye'nin gündemindeki olay kısa sürede sosyal medyanın ana gündemi olurken Leman'ın sahibinin kim olduğu da dikkat çekti.
Mizah dergisi olarak bilinen Leman'ın yayımladığı karikatür sosyal medyada hızlı bir şekilde dolaşıma girerken 26 Haziran sayılı çizim dikkat çekti.
Hazreti Muhammed ile Hazreti Musa'yı sözde resmetmeye çalışan Leman büyük tepki çekti.
Leman dergisi, 1985 senesinde Gırgır'dan ayrılan bir ekibin kurduğu Limon dergisinin 1991 senesinde kapanmasından sonra aynı ekiple kurulduğu için ilk tarihi 1985 olarak sayılan mizah dergisidir.
Leman dergisi Mehmet Çağçağ ve Tuncay Akgün ortaklığında bağımsız bir dergi olarak kurulurken Nihat Genç, Ender Özkahraman, Cezmi Ersöz gibi yazar çizerlerle çalıştılar.
Mizah dergisi olarak bilinen Leman, Leman dergisi Mehmet Çağçağ ve Tuncay Akgün ortaklığında bağımsız bir dergi olarak kuruldu.
Bir dönem dergide yer almış ve güncel olarak çizer olan isimlerden bazıları şöyle:
Güneri İçoğlu
Kaan Ertem
Bahadır Baruter
Can Barslan
Selçuk Erdem
Erdil Yaşaroğlu
Cem Yılmaz
Behiç Pek
Tuncay Akgün
Kemal Aratan
Atilla Atalay
Ahmet Yılmaz
Suat Özkan
Mehmet Çağçağ
Bahadır Boysal
Gökhan Dabak
Metin Fidan
Sefer Selvi
Feyhan Güver
Ramize Erer
Betül Yılmaz
Nihat Genç
Mesud Ata
Erhan Candan
Felat Delibalta
İpek Özsüslü
Mahmut Tibet
Zehra Ömeroğlu
Utku Can Akyol
Barış Yavaş
Ozan Süslü
Cem Güventürk