Medical Point Gaziantep Hastanesi Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Figen Şensoy, baş ağrısı ile migrenin aynı şey olmadığını vurguladı. Migrenin sadece sıradan bir ağrı olmadığını söyleyen Şensoy, doğru tanı ve kişiye özel tedavinin hayat kalitesini önemli ölçüde artırdığını belirtti.
Migren, toplumda sıkça karşılaşılan ama çoğu zaman hafife alınan nörolojik bir hastalık olarak dikkat çekiyor.
Uzmanlar, baş ağrısı ile migrenin karıştırılmaması gerektiğine dikkat çekiyor.
Medical Point Gaziantep Hastanesi Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Figen Şensoy, “Her baş ağrısı migren değildir, fakat migren genellikle yeterince ciddiye alınmaz” diyerek önemli açıklamalarda bulundu.
Baş ağrısının genellikle stres, uykusuzluk, açlık, susuzluk, kafein tüketimi ve yoğun çalışma temposu gibi çevresel faktörlerle ortaya çıkabildiğini belirten Şensoy, migrenin ise çok daha kompleks bir tablo sunduğunu ifade etti.
Migrenin sıklıkla başın tek tarafında, zonklayıcı tarzda hissedildiğini söyleyen uzman doktor, bulantı, kusma, ışık ve sese karşı hassasiyet gibi eşlik eden semptomlarla birlikte görüldüğünü dile getirdi.
Uzm. Dr. Figen Şensoy, migrenin oluşumunda genetik yatkınlık kadar yaşam tarzı ve çevresel tetikleyicilerin de rol oynadığını belirterek şu faktörleri öne çıkardı:
Migrenin tedavisinin her hasta için farklılık göstereceğini vurgulayan Şensoy, “Bazı hastalar sadece atak esnasında ilaç kullanarak rahatlayabilirken, bazı hastalar için mutlaka koruyucu tedavi uygulanması gerekir. Migren tedavisinde aynı zamanda stres yönetimi, düzenli uyku, sağlıklı beslenme ve egzersiz gibi yaşam tarzı düzenlemeleri de büyük önem taşır” dedi.
Erken tanının, migrenin kontrol altına alınmasında kritik rol oynadığını söyleyen Dr. Şensoy, “Migren tedavi edilebilir bir hastalıktır. Doğru yöntemlerle migren ataklarının sıklığı ve şiddeti büyük ölçüde azaltılabilir. Bizler, hastalarımızın şikâyetlerini dikkate alıyor ve birlikte en uygun tedavi planını oluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.