Çinli araştırmacılar, dünyanın en derin noktası Mariana Çukuru'nda deniz seviyesinin 9 kilometre altında yeni bir virüs türü keşfetti. Çin Okyanus Üniversitesi'nde araştırma çalışmalarının başındaki isim Min Wang, yaşamın olduğu her yerde, patojenlerin iş başında olduğunu söyledi. Wang, "Dünyanın en derin noktasında bile virüsleri bulabiliyorsunuz” dedi.
Yeni keşfedilen virüsün “'bakteri yiyen” anlamına gelen bir bakteriyofaj olduğunu belirten Wang, bakterilerin içine bulaşıp çoğalarak hayatta kaldığını aktardı. Wang, yeni virüsün adını ise 'vB_HmeY_H4907' olduğunu söyledi.
Araştırmanın diğer bir önemli konumunda yer alan Yue Su ise bakteriyofajları incelemenin ve bu konuda daha fazla bilgi edinmenin insanlar için faydalı olduğunu belirtti.
virüs daha hortladı" data-src="https://i.tgrthaber.com/images/haberler/23-09/21/screenshot_5.jpg" src="/s/i/_blank.gif" class="lazy" loading="lazy" alt="Kovid, Nipah, Eris derken bir virüs daha hortladı: Dünyanın en derin noktasından 'ölüm' çıktı" width="850"/>
Özellikle günümüzün antibiyotik kullanımı ve antibiyotiğe dirençli bakterilerin çoğaldığını aktaran Su, "Bu virüsler insanları bakteriyel enfeksiyonlardan korumaya yardımcı olabilir" dedi.
Su, ayrıca mevcut araştırmaların, okyanus tortusunda bulunan virüs gibi bakteriyofajların insanları ve deniz yaşamını enfekte etmesinin olası görünmediğini, çünkü konakçısının bakteri olduğunu söyledi.
Microbiology Spectrum adlı bilimsel dergide yayımlanan çalışmaya göre, yeni virüs en alçak noktasında yaklaşık 11 kilometre yüksekliğe ulaşan Mariana Çukuru'nda deniz seviyesinin 9 kilometre altındaki tortuda bulundu.