Tgrt Haber

Özel sektör çalışanına bayram tatili kaç gün? Bayram tatili 9 gün oldu mu? Gözler Erdoğan'da!

25 Nisan 2022 10:39 - Güncelleme : 25 Nisan 2022 10:49
Özel sektör çalışanları bayram tatili ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelecek açıklamayı bekliyor.

Ramazan Bayramı için geri sayım başladı. Yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle hafta sonu ile birleştirerek tatil planı yapmak isteyen çalışanlar ''Bayram tatili kaç gün olacak? Özel sektör çalışanları bayramda kaç gün izinli?'' sorularının cevabına odaklandı. İşte devlet ve özel sektör çalışanına bayram tatili…

Özel sektör çalışanları bayram tatili ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelecek açıklamayı bekliyor.

Ramazan Bayramı’nda aile ziyareti yapmak ve tatil planı hazırlamak isteyenler hükümetten gelecek bayram tatili açıklamasına odaklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı ardından bayram tatili ile ilgili açıklama yapması bekleniyor. Geçtiğimiz yıllarda hükümet bayram tatilini hafta sonu ile birleştirerek 9 gün tatil vermişti. Peki özel sektör çalışanlarına bayram tatili kaç gün? Özel sektör 9 gün tatil yapacak mı?

ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARINA BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN?

Ramazan Bayramı için geri sayım başladı. Milyonlarca vatandaş bayram tatili için plan yapmaya hazırlanırken ''Bayram tatili uzayacak mı? Bayram tatili 9 gün olacak mı?'' sorusunun cevabına odaklandı. Özel sektör çalışanları bayram tatili uzatılırsa kaç gün faydalanabileceğine odaklandı. Bayram tatili ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün yapılacak Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı ardından gerekli açıklamayı yapması bekleniyor. Özel sektör çalışanlarının bayram tatil ise resmi veya idari tatil ilan edilmesine bağlı olacak.

Özel sektör çalışanına bayram tatili kaç gün? Bayram tatili 9 gün oldu mu? Gözler Erdoğan'da!

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLDU MU?

Ramazan Bayramı için geri sayım heyecanı devam ediyor. İlk günü 2 Mayıs Pazartesi gününe denk gelmesi nedeniyle vatandaşlar önce hafta sonu iznini de kullanacak. Peki bayram tatili 9 gün oldu mu? Gözler şimdi 5 gün sürecek bayram tatili hükümetten gelecek açıklama ile 9 güne tamamlanıp tamamlanmayacağına çevrildi. Bayram tatili ile ilgili açıklamanın bugün toplanacak Kabine Toplantısı ardından önemli açıklamalarda bulunacak Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelmesi bekleniyor. Hükümet 5 Mayıs Perşembe ve 6 Mayıs Cuma gününü de bağlaması durumunda 9 gün tatil olacak.

RESMİ TATİL NE DEMEK?

Resmî tatil, herhangi bir ülkede devlet otoriteleri tarafından kamu kuruluşlarının ve okulların tatil edildiği kısa dönem. Türkiye’de dini, millî veya kültürel önemli bulunan günler resmi tatil ilan edilmiştir. Dini bayramlardan olan Ramazan Bayramı da resmi tatillerinden biridir. Bayram tatili resmi tatil kapsamında uzatılırsa hem devlet hem de özel sektör çalışanları izinli olacak.

KİMLER İDARİ TATİLDE ÇALIŞMAZ?

İdari tatil İdari izin devlet memurlarını kapsamaktadır, özel sektör çalışanları bu izinden faydalanamaz. Hükümet tarafından bayram tatili idari tatil kapsamında uzatılırsan bundan yalnızca memurlar, devlet sanatçıları, belediye görevlileri, devlet sahne sanatçıları yararlanacak.

KABİNE TOPLANTISI SAAT KAÇTA?

Bayram tatil için heyecanlı bekleyiş sürerken ''Kabine toplantısı saat kaçta?'' sorusu gündeme geldi. Kabine Toplantısı 25 Nisan Pazartesi saat 15.00’te başlaması Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise 19.00’de açıklama yapması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...