Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kütüphane Söyleşileri'nde Nurullah Genç'in 'Beni Yakışına' şiirini okudu. Bu an, Genç'in şiirlerine ve biyografisine olan ilgiyi artırdı. Erzurumlu şair, akademik kariyeri ve edebi çalışmalarıyla tanınmakta.
Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde düzenlenen 'Kütüphane Söyleşileri' programında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nurullah Genç'in 'Beni Yakışına' şiirini okuması, büyük yankı uyandırdı. Bu olay, Genç'in hayatı ve şiirleri üzerine yoğun bir araştırma yapılmasına yol açtı. 1960 doğumlu Nurullah Genç, Erzurum'da dünyaya gelmiş ve Atatürk Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra akademik kariyerine devam etmiştir. İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Genç, işletme yönetimi alanında danışmanlık yapmasının yanı sıra, şiirleriyle de edebiyat dünyasında iz bırakmıştır. 'Beni Yakışına', Genç'in en çok dikkat çeken şiirlerinden biridir.
9 Eylül 1960 tarihinde Erzurum’un Horasan ilçesinde dünyaya gelen Nurullah Genç, aslen Erzurumludur. 1983 yılında Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitiren Genç, aynı üniversitede yüksek lisansını tamamladıktan sonra yine aynı üniversitede doktor, doçent ve profesör unvanlarını aldı. Hali hazırda İstanbul Ticaret Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi’nde öğretim üyeliği yapmakta olan Nurullah Genç, yine aynı okulda ‘Liderlik Analizi’, ‘İşletme Yönetimi’, ‘Yönetim ve Organizasyon’, ‘Uluslararası İşletmecilik’ derslerini vermektedir.
Uzun yıllar işletme yönetimi ile ilgili çok sayıda işletmeye danışmanlık yapmış ve eğitimler vermiş olan Nurullah Genç, proje uygulama ve stratejik planlama konularında hizmet vermektedir. 29 Aralık 2012 tarihi itibariyle Sermaye Piyasası Kurulu’nda yönetim kurulu üyeliği görevini üstlenmiş olan Genç, 2015 yılı milletvekili seçimlerinden önce aynı yılın şubat ayı içerisinde görevinden istifa etmiştir.
Nurullah Genç, iktisatçı kimliğinin yanı sıra yazmış olduğu şiirlerle de tanınmaktadır. Şiirlerinde Klasik Edebiyatı (Divan Edebiyatı) temalarına yer veren ünlü şair, şiirlerinde ölçü ve kafiye gibi ahenk öğelerini de önemsemiştir. Ayrıca İslam temalarını da başarıyla işlemiş ve bu şiirleriyle büyük beğeni toplamıştır. Çok sayıda şiire sahip olan Genç’in en dikkat çeken şiirlerinin başında ise ‘Beni Yakışına’ isimli şiiri gelmektedir.
O esrarlı yangına bu can nasıl dayandı?
Sahile vurdu kalbim, su yandı, kum da yandı.
Bir mum gibi eriyip aktı uykusuzluğum,
Ölüme başkaldıran dertli uykum da yandı.
Yurdundan mahrum edip dolaştırdın Cem gibi.
Ruhumla söndü alev, sonra ruhum da yandı.
Kül oldu bir yiğidin figanıyla her umut.
Bülbülün küllerine konan puhum da yandı.
Böylesi bir yangını görmedi Nemrut bile.
Kaktüsün gölgesinde nazlı âhım da yandı.
Âhımdır zannederdim en belalı kıvılcım,
Kirpiğine dokunan kanlı âhım da yandı.
Bir damla su ver bana ey çöl! Bari sen küsme.
Kalmadı hiçbir şeyim bak, günahım da yandı.
Yenilgiler bir tufan gibi çöktü üstüme.
Ülkem yıkıldı heyhat!
Ordugâhım da yandı.
Köleleri her akşam duman kıldı gözlerin,
Başıma tâc ettiğim padişahım da yandı.
İlk defa böylesine tutuştu gökkuşağı.
Renklerim siyah oldu ve siyahım da yandı.
O'ndan başka ne varsa yandı,
Yandık sen ve ben.
O'nu göreyim diye kıblegâhım da yandı.
#haber#