Aktüel

Osman Boyner kimdir neden vefat etti?

Boyner Holding’in kurucusu ve Türk sanayisinin öncü isimlerinden Osman Boyner, 99 yaşında hayatını kaybetti. Acı haberi, oğlu Cem Boyner sosyal medya hesabından duyurdu. Osman Boyner’in hayatı ve ölüm nedeni merak konusu oldu.

Osman Boyner kimdir neden vefat etti?
KAYNAK:
tgrthaber.com
|
GİRİŞ:
25.04.2025
saat ikonu 18:05
|
GÜNCELLEME:
25.04.2025
saat ikonu 18:05

Boyner Holding’in kurucusu ve iş dünyasının saygın isimlerinden Osman Boyner, 99 yaşında yaşama veda etti.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD) de kurucuları arasında yer alan Boyner’in ölüm haberini, oğlu Cem Boyner Instagram hesabı üzerinden kamuoyuyla paylaştı.

Osman Boyner kimdir neden vefat etti?

OSMAN BOYNER KİMDİR?

Osman Boyner, 1926 yılında Kastamonu’nun Tosya ilçesinde dünyaya geldi. Babası Osman Feyzi Boyner de sanayi ve ticaret dünyasında tanınan bir isimdi. Hasan, Fazıl ve Güzide isimlerinde üç kardeşi bulunan Osman Boyner, ilköğretimini İstanbul’da tamamladıktan sonra Sultanahmet Ticaret Lisesi’ni ve Yüksek Ticaret Okulu’nu bitirdi.

Osman Boyner kimdir neden vefat etti?

1952 yılında Ahmet Sadıkoğlu, Hasan Boyner ve Fazıl Boyner ile birlikte Altınyıldız Tekstil’i kurarak Türkiye’nin tekstil sektöründeki modernleşme sürecine öncülük etti. 1956’da ilk ihracatını gerçekleştiren Altınyıldız, Türk kumaşını dünya pazarına taşıyan ilk şirketlerden biri oldu.

1971 yılında hazır giyim sektörüne adım atan Osman Boyner, Beymen markasının temellerini atarak lüks perakende alanında Türkiye’nin en bilinen markalarından birini oluşturdu. Boyner, aynı zamanda TÜSİAD’ın kurucuları arasında yer aldı.

Osman Boyner kimdir neden vefat etti?

Osman Boyner’in eşi Ayten Boyner de 2021 yılında 88 yaşında hayatını kaybetmişti. Koronavirüs tedavisi gören Ayten Boyner, iyileşmesinin ardından evinde geçirdiği beyin kanaması nedeniyle yaşamını yitirmişti.

ETİKETLER
#Aktüel
YorumYORUM YAZ
Uyarı
Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.