Aktüel

ÖSYM şifresi nasıl alınır? ÖSYM şifresi nasıl oluşturulur? En kolay ÖSYM şifresi alma yöntemi

Öğrenci Seçme ve Yerleşme Merkezi tarafından uygulanan sınavlara başvuru yapmak, sınav sonuçlarını öğrenmek için kullanılan ÖSYM sitesine giriş için T.C. kimlik numarası ve aday şifresi gerekiyor. ÖSYM aday şifresi almak isteyenler kısa süreli adımlarla kolayca ÖSYM şifresi alma işlemini gerçekleştirebiliyor.

ÖSYM şifresi nasıl alınır? ÖSYM şifresi nasıl oluşturulur? En kolay ÖSYM şifresi alma yöntemi
KAYNAK:
tgrthaber.com
|
GİRİŞ:
04.03.2025
saat ikonu 17:13
|
GÜNCELLEME:
04.03.2025
saat ikonu 17:13

ÖSYM resmi sitesinde yer alan bilgilere erişmek ve sınavlara başvuru yapabilmek için gerekli olan ÖSYM şifresi kolayca alınabiliyor. Adaylar, T.C. kimlik numarası ve şifresi ile sisteme giriş yapmasının ardından kolayca işlemlerini tamamlayabiliyor. Adaylar başvuru yapabilmek için ÖSYM şifresi alarak ais sistemine giriş yapmalıdır.

ÖSYM ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Öğrenci Seçme ve Yerleşme Merkezi tarafından uygulanan KPSS, YKS, AYT, TYT gibi sınavlara katılım sağlamak isteyenler resmi site üzerinden başvuru işlemlerini tamamlamalıdır. Başvuruların alındığı ve sınav sonuçlarının açıklandığı ÖSYM ais sitesine giriş için ise T.C. kimlik numarası ve aday şifresi gerekiyor. Sisteme ilk kez kayıt yaptıracak olanlar ise ÖSYM şifresi almalıdır. Aday şifresi almak oldukça basit ve kısa süren bir işlemdir. Daha önce sistemde kaydı bulunmayanlar AİS aday şifrelerini Başvuru Merkezlerinden şifresini edinebilir. Adaylar, "e-Devlet İle Kayıt Ol" butonuna tıkladıktan sonra ÖSYM ais sistemine kayıt olmuş olacaktır. e- Devlet şifresi ile sisteme kayıt olanlar başvuru merkezine gitmeden ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden işlemlerini yapabiliyor.

ÖSYM şifresi nasıl alınır? ÖSYM şifresi nasıl oluşturulur? En kolay ÖSYM şifresi alma yöntemi

ÖSYM ŞİFREMİ UNUTTUM

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine giriş şifresini unutan adayların sayısı oldukça fazla. Sisteme giriş için gerekli olan şifreyi almak isteyenler siteyi açtıktan sonra "Şifremi Unuttum" butonuna tıklamalıdır. Ekranda karşınıza çıkan sorulara doğru cevap veremeyen ve bu nedenle internet erişim şifresini bu yolla yeniden alamayanlar yeni şifre almak için ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine veya ÖSYM tarafından belirlenen Başvuru Merkezlerine nüfus cüzdanı ile gitmelidir. Bu süreçte adaylar ücret karşılığında yeni şifresini edinir. Şifrenin unutulması halinde şifre yenilenmesi veya sıfırlanması gerekir.

Siteye giriş yapınız ve karşınıza çıkan T.C. kimlik numarası kısmını ve güvenlik numarasını doldurunuz. Karşınıza çıkan güvenlik sorusu kısmında şifrenizi ilk kez oluşturduğunuzda verdiğiniz cevabı girmelisiniz. Yanlış girmemeniz halinde şifreniz yenilenmiş olacaktır. güvenlik sorunuzu unutmanız halinde ise yenilemek için başvuru merkezine gitmeniz ve yeni şifre talep etmelisiniz.

ÖSYM şifresi nasıl alınır? ÖSYM şifresi nasıl oluşturulur? En kolay ÖSYM şifresi alma yöntemi

ÖSYM ŞİFRESİ YENİLEME NASIL YAPILIR?

ÖSYM Aday işlemleri sitesine giriş yaptıktan sonra T.C. kimlik numaranız ve güvenlik numaranızı yazınız. Şifre oluşturma esnasında karşınıza çıkan güvenlik sorusunu ve cevabını doldurdunuz. Bu işlemler sonrasında şifrenizi yenileyebilirsiniz.

ÖSYM ŞİFRESİ NASIL OLUŞTURULUR?

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine giriş yapmak isteyenler e- Devlet şifresi ile sisteme giriş yapabiliyor. Siteye giriş yaptıktan sonra e-Devlet ile kayıt ol butonuna tıklanmalıdır. Böylece kolayca sisteme giriş yapmış olursunuz.

ÖSYM şifresi nasıl alınır? ÖSYM şifresi nasıl oluşturulur? En kolay ÖSYM şifresi alma yöntemi

ÖSYM ŞİFRESİ NEDİR?

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine giriş yapma için gerekli olan bu şifre, sadece adayın bildiği bir özel soru ile oluşturulur ve başka kimse tarafından işlem yapılamaz. ÖSYM tarafından uygulanan sınavlardan önce AİS sistemi üzerinden başvurular alınır. Sisteme giriş yapmak için ise şifre alınmalıdır. Sisteme ilk giriş anında şifre aday tarafından değiştirilir ve sürekli olarak kullanılır. Unutulması halinde ise çeşitli yöntemlerle şifre sıfırlanır ve değiştirilir.

Sıkça Sorulan Sorular

ÖSYM şifresi ne kadar, kaç TL?
ÖSYM sitesinde yer alan bilgi şöyle: “ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden Yeni Şifre Edinme: 75,00 TL (Bu ücret, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinde Koordinatörlük görevlisine verilecektir. Banka hesabına yatırılmayacaktır.)”
ÖSYM Aday şifresi e-devlet şifresi mi?
Aday İşlemleri Sistemine giriş yaparken e- Devlet şifresi ile giriş seçeneğini tıklarsanız e-Devlet şifreniz ile kayıt yapabilirsiniz.
ETİKETLER
#Aktüel
YorumYORUM YAZ
Uyarı
Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.