KOBİ'lerin dijital dönüşümüne 116 milyon liralık destek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOBİ'lerin dijitalleşme süreçlerini desteklemek üzere tasarladıkları KOSGEB'in KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) 3'üncü çağrısına toplam 1075 başvuru geldiğini belirtti.

KOBİ'lerin dijital dönüşümüne 116 milyon liralık destek
KAYNAK:
|
GİRİŞ:
16.07.2021
saat ikonu 13:14
|
GÜNCELLEME:
16.07.2021
saat ikonu 13:14

KOBİ'lerin dijitalleşme süreçlerini desteklemek üzere tasarlanan KOSGEB'in KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) 3'üncü çağrısına toplam 1075 başvuru geldi. Bu başvurulardan 278’i desteklenmeye hak kazandı. Destek kapsamında işletmelere yaklaşık 116 milyon lira katkı sağlanacak.

3'üncü çağrısının değerlendirmesi tamamlanan KOSGEB Destek Programı'nın sonuçlarını duyuran Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Bu programı daha pandemi başlamadan önce KOBİ'lerimizin dijitalleşme süreçlerini desteklemek üzere tasarlamıştık. Pandemiyle birlikte dijitalleşmenin geldiği aşama, uyguladığımız bu programın ne kadar yerinde olduğunu teyit etmiş oldu. KOBİGEL'in 3'üncü çağrısına toplamda 1075 firmamız başvurdu. Bu başvurulardan 278'i desteklenmeye hak kazandı. Destek kapsamında işletmelerimize yaklaşık 116 milyon lira katkı sunacağız” açıklamasını yaptı.

1 MİLYON LİRAYA KADAR DESTEK

KOBİGEL Programı ile işletmeler, 300 bin liraya kadarı geri ödemesiz, toplam 1 milyon liraya kadar destek alabiliyor. Destek, projenin gerçekleştirilmesi için gerekli personel, makine-teçhizat, hizmet ve yazılım alımı giderleri için ödeniyor. KOSGEB, geri ödemeli destek tutarının yüzde 50'sini, "erken ödeme" olarak yani harcama yapılmadan önce ödeyebiliyor. KOBİ'lerin en az 8, en fazla 20 ay içinde projelerini tamamlamaları gerekiyor.

KOBİ'ler çağrı kapsamında Büyük Verinin Analitik Yöntemlerle İşlenmesi ve İmalat Sanayisinde Kullanımı, İmalat Sanayisinde Nesnelerin İnterneti, İmalat Sanayisinde Endüstriyel Robot Teknolojileri, İmalat Sanayisinde Akıllı Sensör Teknolojileri, Yapay Zekaya Dayalı Siber Fiziksel Akıllı Fabrika Sistem ve Bileşenleri, İmalat Sanayisinde Siber Güvenlik, İmalat Sanayisinde Akıllı ve Esnek Otomasyon Sistemleri, İmalat Sanayisinde Sanal Gerçeklik/Artırılmış Gerçeklik alanları desteklenecek.

ETİKETLER
#Ekonomi
YorumYORUM YAZ
Uyarı
Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.