Tgrt Haber

2. Abdülhamit'in torunu İstanbul'da dünya evine girdi

04 Temmuz 2021 12:45
2. Abdülhamit'in torunu İstanbul'da dünya evine girdi

​Osmanlı Hanedanı'nın “şehzade” unvanını taşıyan hayattaki 24 erkek üyesinden biri olan Yavuz Selim Osmanoğlu dünya evine girdi. Düğünün mekanı ise dikkat çekti.

Sultan II. Abdülhamid Han’ın 1868 yılından, tahta geçtiği 1876 yılına kadar sekiz sene ikamet ettiği konut olan Maslak Kasrı’nın bahçesinde Yavuz Selim Osmanoğlu ve Damla Işık dünya evine girdi.

Düğün töreni Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlandı. Ardından mehter takımı marşlar çaldı, saz heyeti tasavvuf musikisinden örnekler sundu. Gelin ve damadın şahitliklerini eski İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, eski Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, İsmailağa Cemaati’nin lideri Mahmud Efendi’nin bacanağı Muhammed Keskin Hocaefendi ve Victor Orbis Ajans Kurucusu ve Başkanı Cemil Cengiz yaptı.

Gelinliğin tasarımını Bursalı ünlü Türk modacısı Mediha Cambaz, damatlığın dikimine ise Hakan Gürsoy yaptı.

SON ŞEHZADE DÜĞÜNÜ 9 SENE ÖNCEYDİ

Osmanlı Hanedan ailesinde uzun bir aradan sonra İstanbul'da yapılan ilk şehzade düğünü olan törene yoğun katılım gözlendi.

İstanbul'daki son şehzade düğünü 9 sene önce, 22 Nisan 2012 tarihinde Çırağan Sarayı'nda yapılmış, Şehzade Osman Selaheddin Osmanoğlu Hanife Candan Günen ile ikinci evliliğini yapmıştı.

Biri erkek beş çocuk babası olan Orhan Osmanoğlu, tek oğlunun evlenip yuvasını kurmasından çok mutlu olduğunu ve düğünün büyük dedesi Sultan II. Abdülhamid Han’ın şehzadeliğinin son yıllarını geçirdiği ve tahta çıkış müjdesini aldığı mekân olan Maslak Kasrı’nda gerçekleşmesinin de kendisi için ayrı bir mana taşıdığını ifade etti.

TÖRENE KİMLER KATILDI

Törene çiftin anne ve babaları, akrabaları ve yakın dostları katıldı.

1974’te Hanedan’ın 50 yıllık sürgününü bitiren kanunun çıkarılmasında büyük gayret sarf eden eski Erzurum Milletvekili Rasim Cinisli, divan şiirini sevdiren kişi olarak bilinen Av. Hayati İnanç, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci, tarihçi Dr. İbrahim Pazan, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Özdemir, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Güloğlu, gazeteciler, yazarlar ve tarihçiler ile çok sayıda hanedan üyesi katıldı. 

YAVUZ SELİM OSMANOĞLU KİMDİR?

Osmanlı Hanedanı'nın hayattaki 24 erkek üyesinden biri olan Şehzade Yavuz Selim Osmanoğlu, 1990 İstanbul doğumlu.

Babası Orhan Osmanoğlu Şam’da, dedesi Harun Osmanoğlu Cünye-Lübnan’da doğdu. Harun Efendi’nin babası Şehzade Mehmed Abdülkerim Efendi ile Sultan II. Abdülhamid Han’ın en büyük oğlu olan dedesi Mehmed Selim Efendi, Osmanlı Hanedanı üyelerinin 1924’de yurt dışına çıkarılması sırasında Beyrut'a gittiler.

Mehmed Abdülkerim Efendi Şam’da evlendikten sonra 1930 ve 1932 doğumlu iki çocuğunu küçük yaşta yetim bırakarak 1935’te hayatını kaybetti. Mehmed Selim Efendi’nin 1937’de vefatından sonra, Harun Osmanoğlu’nun annesinden başka kimsesi kalmadı.

Uzun sürgün yılları süresince yad ellerde hayat mücadelesi veren aile, 1974’de Hanedan üyelerinin vatana dönmelerine izin verilmesinden hemen sonra Şam’dan İstanbul’a geldi.

Şehzade Harun Osmanoğlu yaşayan 24 Osmanlı şehzadesi içinde yaşça en büyük olması sebebiyle Osmanlı Hanedanı Reisi unvanını taşıyor. Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü mezunu olan Yavuz Selim Osmanoğlu, Orhan Osmanoğlu’nun beş çocuğunun ikincisi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...