Tgrt Haber

Hakarete uğramayı meslek haline getirdi, savcılığın gözünden kaçmadı

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
21 Kasım 2023 09:31 - Güncelleme : 21 Kasım 2023 09:43
Savcılık,hakaret

Sosyal medyada öyle kişiler türedi ki tek işi insanları tahrik edip hakkında dava açılmasını sağlamak ardından da tazminat kazanıp hayatını yaşamak.  Bu işi meslek haline getirenlerin oyununu Ankara'daki savcılık bozdu. Savcılık, bir dilekçeyi değerlendirirken, şikayetçinin çok sayıda benzer dava açtığını fark ederek, talebi reddetti. İşte o kararın ayrıntıları.

Çok sayıda kişiye hakaret ettiği gerekçesiyle şikayette bulunduğu ortaya çıktı.

Sosyal medyadan insanları kışkırtan paylaşımlarda bulundu. Kendisine hakaret ettirip tazminat davası açtı. Kazandığı tazminatları da gelir kapısı yaptı. Bu durumu adeta meslek haline getirdi. Ancak bu kişinin oyununu savcılık bozdu. Sosyal medya paylaşımlarında birine hakaret etmek kadar hakarete uğramak da mümkün hakarete muhatap olan kişiler hakkını yargıda arayabiliyor.  Ancak bu durumu gelire dönüştürenler de var.

SAVCILIĞIN DİKKATİNDEN KAÇMADI 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda görevli savcı Ahmet özel, hakkın kötüye kullanımı konusunda önemli bir karara imza attı. Kendisine sosyal medyadan hakaret edildiğini öne süren kullanıcının şikayetini geri çevirdi.

Sosyal medyayı para kazanma kapısı yaptı

Savcılık, kararında şikayetçinin benzer şekilde kendisine hakaret edildiği iddiasıyla çok sayıda kişiye dava açtığını hatırlattı. Kendine hakaret ettirmeyi meslek haline getirdiğinin altını çizdi. Kullanıcıları bu eylemlere iterek kendisine menfaat sağlamaya çalıştığını belirtti.  Savcı özel, şikayet dilekçesini “kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığı” gerekçesiyle geri çevirdi.

SOSYAL MEDYA KULLANICILARINI İKİYE BÖLDÜ 

Savcı Ahmet Özel’in kararı bir avukat tarafından sosyal medyada paylaşıldı.  Ancak bu karar da sosyal medya kullanıcılarını ikiye böldü. Kimileri savcının verdiği kararı desteklerken kimileri de hakaretin her ne sebeple olursa olsun suç sayılması gerektiğini savundu.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...