ABD Başkanı Joe Biden, yapay zeka teknolojisi üzerine çalışan şirketlerin, kritik bilgilerini hükümetle paylaşmalarını zorunlu tutan yeni kararnameyi imzaladı.
ABD Başkanı Joe Biden, hükümetin yapay zeka (AI) üzerine ilk adımını temsil eden yeni bir kararnameyi imzaladı. Yapay zeka tehlikelerinden kullanıcıları korumayı amaçlayan düzenlemeleri beraberinde getirdi.
Yapay zekanın giderek genişleyen kullanımıyla birlikte, teknolojinin getirdiği güvenlik ve eşitlik konuları da artan bir endişe kaynağı haline gelmişti. Biden yönetimi, bu konuda somut adımlar atarak yapay zekanın güvenli kullanımını sağlamak, eşitlik ve insan haklarına uygun bir şekilde kullanılmasını teşvik etmek amacıyla çeşitli hükümet önlemlerini hayata geçirdi.
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, kararnamedeki önemli başlıklar şu şekilde sıralandı:
CNBC'nin haberine göre bu kararname, Beyaz Saray'ın yapay zeka şirketlerinden aldığı gönüllü taahhütleri üzerine inşa edilmiş olup, AI teknolojisine dair 'ilk önemli bağlayıcı hükümet eylemi' olarak karşımıza çıktı.
Temmuz ayında Joe Biden, Beyaz Saray'da Amazon, Anthropic, Google, Inflection, Meta, Microsoft ve OpenAI şirketlerinin temsilcileriyle bir araya gelmişti.
Zirvede alınan kararlar doğrultusunda, herhangi bir yapay zeka ürününün piyasaya sürülmeden önce, üçüncü taraflarca test edilmesi zorunlu hale getirilirken, AI tarafından üretilmiş tüm içeriklere, insanların gerçek olmadığını anlaması için "filigran" yerleştirilmesi kararlaştırılmıştı.