Microsoft, Windows 11 işletim sistemi ile kullanıma sunduğu Copilot asistanı Windows 10 için de aktif etti. Peki yapay zekalı asistan Windows 10'da nasıl kullanılır?
Yapay zekaya yönelik atılımlarıyla dikkat çeken Microsoft, BingChat'in ardından yapay zekalı asistanı Copilot'u da Windows 11'den başlayarak kullanıcılara sundu. Henüz Windows 10 için bu asistanın geleceği beklenmiyordu. Ama geçtiğimiz aylarda teknoloji devi eski işletim sistemi için de bu asistanın geleceğini doğruladı. Hatta isteğe bağlı olarak yayınlanan son Windows 10 güncellemesi ile Copilot'u kullanabilmek mümkün hale geldi.
Copilot'un en önemli özelliklerinden biri, Windows 10'un yerleşik arama motoru olan Bing ile entegre olması. Bu sayede kullanıcılar, Copilot'a sorular sorarak veya arama yapmak istedikleri anahtar kelimeleri söyleyerek Bing'den bilgi alabiliyorlar. Diğer yandan bu asistan, Bing'in sunduğu sonuçları sesli olarak cevaplayabiliyor.
Copilot'un diğer bir özelliği de, Windows 10'un diğer uygulamalarıyla uyumlu çalışması. Yapay zeka destekli asistan, kullanıcıların e-posta göndermek, takvim ayarlamak, dosya paylaşmak, müzik dinlemek, video izlemek gibi çeşitli işlemleri kolayca yapmalarına imkan sunuyor; bu işlemleri yaparken kullanıcıların ses tonunu ve duygularını da analiz ediyor ve ona göre uygun cevaplar da veriyor.
Örneğin, Copilot'a e-posta göndermeniz gerektiğini söylediğinizde, size kiminle e-posta göndermek istediğinizi soruyor. Eğer e-posta göndermek istediğiniz kişi sizin için önemli biri ise, Copilot size nazik ve saygılı bir şekilde hitap ediyor. Eğer e-posta göndermek istediğiniz kişi sizin için önemsiz biri ise, Copilot size daha kısa ve net bir şekilde hitap ediyor.
Yapay zeka destekli bu asistanı aktif hale getirmek için, Windows 10 KB5032278 yapı numaralı ve isteğe bağlı son güncellemeyi yüklemeniz gerekiyor. Güncelleme tamamlandıktan sonra ChatGPT benzeri bu asistanı kullanmaya başlayabilirsiniz.