Kapı vizesiyle Yunan Adaları’nda gezmek artık hayal değil. 60 euro karşılığıyla Yunanistan sınırında alınan vizeyle 7 gün Kalimnos Adası’nda gezme hakkı sunuluyor. Kalimnos Adası’nın neyi meşhur, adaya nasıl gidilir?
Mugla’nin Bodrum ilçesinden yil boyu Yunan Adalari’na düzenlenen feribot seferleriyle 70 dakika içinde Kalimnos Adasi’na ulasilmakta. Yunan Adalar’i son günlerde oldukça arastirilmaktadir. Bu yazimizda sizler için Kalimnos Adasi’ni anlattik. Peki Kalimnos Adasi’nda ne yenir?
Yilin her mevsimi gezmek için uygun olan Kalimnos bir diger adiyla Kelemez Adasi On Iki Ada’nin dördüncü en büyük yerlesim yeri olmasiyla beraber en turistik adasidir. Cebe uygun olmasi, sessiz ve mütevazi bir tatil isteyenlerin kesinlikle gitmesi gereken yer Kalimnos Adasi’dir.
Kos ve Rodos’tan sonra en çok ziyaretçi agirlayan Kalimnos’ta sünger avciligi oldukça meshurdur. Her kesime hitap eden bu adada “nereleri gezebilirim, neleri tatmaliyim?” derseniz öncelikle kekik balini tatmanizi tavsiye ederiz. Gezilecek yerlere gelecek olursak öncelikle zamanin yavasladigi huzur dolu bu adada biraz yürüyüs yapmanizi öneririz.
Adanin merkezine ulasmak istiyorsaniz Pothia dogru yerdir. Ada nüfusunun büyük bir kismi burada yasamaktadir. Biraz alisveris yapmak isterseniz çesit çesit dükkanlarin bulundugu Kordonboyu’na gitmelisiniz. Sessizlik istiyorsaniz Yunan mimarisi tarzinda yapilmis 2 katli binalarin oldugu ara sokaklarda huzurla yürüyebilirsiniz.
Adanin en batisinda dag yamacinda bulunan Massouri Köyü, üçgen dag olarak bilinen Telendos Adasi’na bakan manzarasiyla turistlerin en sevdigi yerlerden biridir. Plaja inmek için biraz merdiven inmeniz gereken Massouri Köyü dagcilarin çok sevecegi tarzda.
Tamamini 1-2 saatte gezebileceginiz bu küçük sevimli köyün Linaria Sahili gün batimini izlemek için en ideal yerdir. Insaninin sicakligiyla kendinizi evinizde hissedeceginiz bu sicak samimi köye mutlaka ugramalisiniz.
Balikçi köylerini seviyorsaniz Emborios tam size göre. Küçük köyü, samimi insani ve deniz kenarindaki restoranlariyla bayilacaginiz bir yer.
Ortadan ikiye ayrilan bir plaj düsünün; bir tarafi kumlu plaj diger tarafi ise tasli plaj. Ikisinin de ucu turkuaz tertemiz denize geliyor. Sabah saatlerinde bu plaja giderseniz Kalimnos kahvaltisini denemenizi öneririz.
Plaja ulasmak için virajli ama enfes manzarasiyla sizi büyüleyen bir yoldan gitmeniz gerekmektedir. Fazla kisinin olmadigi sessiz, sakin bu plaj kafa dinlemek ve deniz keyfi yapmak için en ideal yer.
Beton iskeleli yerde denize girmek istiyorsaniz Vathi Plaji’ni öneririz. Temiz turkuaz denizinden asla çikmak istemeyeceksiniz. Biraz heyecan ariyorsaniz kayaliklardan denize atlamak için dogru yer Vathi Plaji.
Gri volkanik kumun maviyle bulusmasini görmeniz için kesinlikle gitmeniz gereken yer Plati Yalos Plaji’dir. Manzaranin keyfini çikarmaktan denize girmeyi unutabilirsiniz.
Uzun yillar boyunca sünger avciligi ile ünlenmis olan Kalimnos’ta hediyelik dükkanlarinda satilan denizden çikarilmis hakiki sünger bulabilirsiniz. Ayni zamanda kekik bali en meshur yiyeceklerinden.
Adanin tamamini gezmek için 2-3 gününüzü ayirmaniz gerekmekte. Daha rahat gezebilmeniz için araç tercih etmelisiniz. Adada birçok yerde araç kiralama yerleri bulunuyor.
Türk turistler On Yunan Adasi’ni kapida vize ile bir haftalik izinle ziyaret edebiliyor. Kapida vize ücreti 60 eurodur.
Et severlerin tercih edecegi souvlaki, keftedes; deniz ürünü severler için midye dolma, kalamar dolma gibi yunan lezzetlerini denemelisiniz.
Kalimnos Adasi’nda ortalama konaklama ücreti gecelik 1.922,00 TL den baslamaktadir.