Avustralya'nın kuzeybatısındaki Ningaloo Sahili'nde bilinen en uzun hayvan bulundu. Bilim insanlarının detaylı ve uzun çalışmaları sonrasında keşfedilen dünyanın en uzun hayvanı farklı yapısı ile dikkatleri üzerine çekti.
Ningaloo sahillerinin açıklarında gerçekleşen araştırmalar sonucunda bilinen en uzun hayvana rastlandı.
Bilim insanlarının çalışmaları sonrasında bulunan 45 metrelik sifonofor günümüze kadar gelmiş en uzun hayvan olarak anılıyor.
Avustralya’nın batısındaki Ningaloo sahillerinde yapılan çalışmalar sonrasında bilim insanları 45 metre civarında uzunluğa sahip olan sifonofor buldu.
Gözlemlenen en uzun hayvan olarak anılırken gemi ve robotik cihazlar sonucu keşif yapıldı. Araştırmalar sonucu keşfedilen 30'dan fazla canlı türü dikkatleri üzerine çekti. Avustralya açıklarında birbirinden farklı kabuklu ve yumuşakça türe rastlandı.
Zooid adındaki küçük canlıların birleşmesi sonucu farklı organlar meydana geliyor. Bunun sonucunda ip şeklinde bir hayvan olan sifonor, helezonik olarak yayılmakta.
Avustralya açıklarında gerçekleşen çalışmalar sonucun hayvan kategorisinde sınırlandırılan en uzun canlı olan sifonorların en fazla 40 metre olabileceği söyleniyordu. Çalışmalar sonucu yaklaşık 45 metrelik sifonora rastlandı.
Hydroidolina alt sınıfına bağlı hayvan takımı olarak biliniyor. Cnidaria filumu içindeki deniz organizmaları sınıfı olarak bilinen Hydrozoa içinde olan takımdır. Çoğu koloni pelajik bölgede yaşayan uzun yüzücü olarak tanımlanıyor.
Bazı türleri avlarını çekmek için ışık yaymayı kullanıyor.
Okyanuslarda yaşar ve ilk görüldüğünde tek bir hayvan gibi gözükebilir. Aslında birçok bireyin birleşmesi sonucu oluşmuş koloniyel organizmalardır. Denizanaları ile aynı grupta olurlar ve dünyanın en uzun hayvanı olarak bilinir.