Kütahya’da üretici Erdal Baş, tarlasına has ata tohumlarıyla ekim yapıyor. Sadece gübreyle yetişen bal kabağının bir tanesinin terazide 30 kilo gelmesi çiftçiyi şoke etti.
Kütahya Hisarcık’ta üretici Erdal Baş, ata tohumuyla ekim yaptığı tarlasında hasat etti. Sezonluk sebze meyvelerin ekimi yapan çiftçi yetiştirdiği bal kabağının bir tanesinin 30 kilo gelmesi karşısında şoka uğradı.
Erdal Baş, Yukarı Bahçe mevkiindeki tarlasına ata tohumundan ekimini yaptığı ve sadece hayvan gübresi kullandığı bal kabaklarının 30 kiloya ulaşmasının kendisini çok şaşırttığını söyledi.
Hayvan gübresi dışında hiçbir zirai ilaç kullanmadığını dile getiren üretici ekim sürecini “Bu yıl Emet’in Doğanlar köyündeki bir arkadaştan aldığım ata tohumu bal kabağının Yukarı Bahçe mevkiindeki tarlaya ekimini yaptım. Bal kabaklarının yetişme sürecinde hayvan gübresinden başka gübre kullanmadım. Çapa ve sulamasını zamanında yaptım” Sözleriyle anlattı.
Orijinal tohumların bu büyüklüklere pek ulaşmadığına vurgu yapan çiftçi Erdal Baş “Ata tohumu olan kabakların arasında hasat döneminde 30 kiloya kadar ulaşanlar oldu. Genetiği değiştirilen tohumlarda daha da büyük kabak üretiliyor, ancak ata tohumları pek bu büyüklüğe ulaşmıyor. Bu büyüklükte bir kabak beklemiyordum. Görünce çok şaşırdım.” dedi.
Balkabağı yemeğinden çorbasına, salatasından tatlısına birçok lezzetli reçeteyle karşımıza çıkıyor. Biz bunların en meşhurunun tarifini sizlere aktaralım: İşte lezzetli mim lezzetli bal kabağı tatlısı...
Kabak Tatlısı İçin Malzemeler:
Nasıl Yapılır?