Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 28 Şubat’ta çalışmalarına kaldığı devam etmeye başladı. Meclis’in açılmasıyla beraber, vergi düzenlemesiyle ilgili vatandaşlar araştırma yapıyor. Vergi yapılandırması teklifi Genel Kuruldan geçtikten sonra Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Peki, Vergi affı çıktı mı? Vergi affı 2023 yürürlüğe girdi mi? Vergi affı ne zaman yasalaşacak 2023?
Meclis'in deprem nedeniyle ara vermesinin ardından 28 Şubat tarihinde tekrar kaldığı yerden devam etmesinin ardından vergi borcu yapılandırma düzenlemesi Komisyon'da kabul edilmişti ve vatandaşlar yasalaşma sürecini araştırılıyor. ergi affı, gümrük vergileri, idari para cezaları, gecikme faizi ve zammı gibi gibi başlıkları kapsıyor.
AK Parti'li Elitaş, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne verilecek önergelerle deprem bölgesine dönük düzenlemeler yapılacağını açıkladı. Deprem bölgesindekilerin 'Veraset ve İntikal Vergisi'nden muaf olacaklarını aktaran Elitaş, deprem bölgesindeki işveren ve çalışanlara da 50 bin liraya kadar yapılan nakdi yardımların sigorta primi ve vergiye tabi olmayacağını kaydetti.
Meclis'in kaldığı yerden devam etmesinin ardından vergi affının görüşülmesi bekleniyor. Vergi affı düzenlemesinde konu başlıklarından biri 2 bin liraya kadar olan borçların silinmesi oldu. Vergi borçlarının yanı sıra Genel Sağlık Sigortası primi borçları, tüm vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenci kredisi borçları ve destekleme primi borçlar vergi affı kategorisinde yer alıyor.