Son dakika haberi... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, her sene olduğu gibi yine bayram namazının ardından Alparslan Türkeş'in kabrini ziyaret etti. Bahçeli, ziyaret sonrası siyasi partilere birlik ve beraberlik çağrısında bulunurken, görevini bırakma kararı alan İYİ Parti lideri Akşener'e flaş bir çağrıda bulundu.
MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, her sene oldugu gibi yine bayram namazinin ardindan Alparslan Türkes'in kabrini ziyaret etti. Bahçeli, Türkes'in kabrini ziyareti sonrasi basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.
Bahçeli'nin açiklamalarindan satir baslari:
"Düsüncelerimi sizlerle paylasmak istiyorum. Türkiye devlet ve millet olarak çok büyük meselelerle karsi karsiya. Yeni bir süreçteyiz yeni yüzyilin ikinci evresi Türk milletinin tekrar yükselisi direnisidir. Burada çok dikkatli olmak gerekiyor. Türkiye'nin birlige ihtiyaci vardir."
Siyasi partilerimizde karmasa, çatisma, birbirlerine karsi asiri derecede yalan sömürüsü yapilmaktadir. Bu gidisat iyi degildir. Önümüzdeki günlerde siyasi partilerimiz siyasi istikrari önce kendi kurumlarinda saglamak sonra da ülkeye siyasi istikrar getirmek daha sonra da büyük Türkiye'nin insasinda ortak iradesini ortaya koyarak güçlü Türkiye'nin yükselisinde katkida bulunmalidir.
Televizyonlari çok yakindan takip ediyoruz, konusmacilari dikkatle dinliyoruz. Yorumlarin hepsi yerellesme, cephelesme ve ayrismaya yönelik söylemlerle devam ediyor. Buna da son vermek lazimdir. Basin mensuplarimizin degerlendirmelerinin Türkiye'nin hedefleriyle paralel olmasi lazimdir. Buna dikkat edilmemektedir.
Bir konuda kanaatimi söylemek istiyorum: Türkiye'de siyasi tartismalar, kongreler, yeni yeni adaylar ortaya çikarmalar süregelmektedir. Her seçim sonrasi bir suçlu aranir. Bu suçlu partilerin yönetiminde degil, yönetiminin disinda unsurlar araciligiyla partilerdeki yenilesmeye yönelik gayretler olarak kendini göstermektedir. 6'li masa Türk siyasetinde önemli bir örnektir. Partiler kongre karari alarak yenilesme gayretindedir. Benim düsüncem sudur: Bizden ayrilmis olan bir grup arkadasimiz IYI Parti'yi kurmuslardir. IYI Parti, TBMM'de temsil edilen bir siyasi kurumdur. Su an için 104 tane siyasi kurumumuz var. Bunlar demokrasinin vazgeçilmez unsurlari. Ancak 34'ü siyasi seçime katilabilmektedir. Bu seçimler sonucunda ise birinci anlayis partiyi bölmek, küçültmek, daraltmak.
Bizden ayrilmis olan bir siyasi partinin bugün tartistigi konu 27 Nisan'da olaganüstü kongre. Milliyetçi Hareket Partisi 55 yillik siyasi hayati boyunca bu tür davranislari yasamistir. Ayrismalar olmustur fakat sonuç itibariyle MHP ulu çinar gibi ayakta kalmayi basarmistir. Simdi önüne gelen aday olmaya çalisiyor. Bunlar en tabii hakkidir. Fakat çoklu adaylar çoklu bölünmelere de vesile olabiliyor. Önümüzdeki siyasi istikrari, siyasi partilerdeki istikrarla iliskilendirerek sayin Meral Aksener'in ayrisma kararindan vazgeçerek partinin basinda devaminda, onunla beraber aday olmak isteyen insanlarin etrafinda kenetlenerek Türkiye'nin etrafinda kenetlenmesi gerektigini düsünmekteyim.
Geçmiste iliskilerimiz olan, kardesligimiz bulunan, siyasi hareketlerde komsuluk imkanini bulan bu siyasi partinin böyle bir oyuna, tahrike düsmeden kararini vermek suretiyle 27 Nisan'da Türk siyasi hayatindaki faaliyetlerini gözden geçiren olagan kongreyle genel baskan seçecegine istisareyle partilerini güçlendirmelerini öneriyorum.