Hayatımızın her alanında olan şeker tüketimini azaltmak ilk başta zorlayıcı olsa da 14 günün sonunda inanılmaz etkiler oluşturuyor. Bir kadın bu zorlu sürece adım atarak kısa sürede vücudundaki değişimleri gözlemledi. Etkilere inanamazken tüm çevresine önermeye başladı.
Gün içerisinde oldukça fazla tüketilen şekerin vücudu girmemesi durumunda inanılmaz etkiler oluşuyor. İlk başta zor gelse de bir süre sonra sağlıklı hayata merhaba demek keyifli hissettiriyor.
İlk günlerde yoksunluk ve tatlı krizleri hissedilirken 1 haftanın sonunda daha keskin tat almaya başlıyorsunuz.
Gün içerisinde sık sık tükettiğimiz şeker aslında sağlığımıza büyük zarar veriyor. 14 gün boyunca şeker tüketimini bırakan bir kadın yaşadığı etkileri anlatınca duyanlar şok oldu.
İlk duyunca zor gelen şeker bırakma alışkanlığı korkutsa da kısa süre içerisinde vücuda inanılmaz etki ediyor. 14 gün şekersiz yaşam sonucunda yaşanan süreç dikkat çekti.
1-3 GÜN
Şekeri bırakınca ilk 1-3 gün arasında yoksunluk hissedilmeye başlanır. Tatlı eksikliği nedeniyle istek artar bu da baş ağrısı, sinirlilik ve odaklanma sorunu başlatır. Kısa süre sonra kan şekeri dengelenmeye başlar ve tat duyusu keskinleşir.
4-7 GÜN
Şekeri bıraktıktan sonraki bu zaman aralığında enerji seviyesinde gözle görülür fark ortaya çıkıyor. Tatlı krizleri azalırken yediğiniz yemeklerden daha fazla tat almaya başlarsınız. Şeker sonrası uyku kalitesi artar ve bağırsak sistemi düzene girer.
8-10 GÜN
Şekeri bırakılan ilk 10 günün sonunda daha dengeli hissetmeye başlayacaksınız. Cildinizde parlaklaşma ve pürüzsüzlük başlarken sivilce ve iltihaplar da yavaş yavaş gidecek.
11-14 GÜN
Şekerin bırakıldığı 2 haftanın sonunda kan şekerinin dengeli olmasından dolayı gün içerisindeki açlık hissi ve halsizlik yerini enerjiye bırakacak. Vücudunuz daha fazla yağ yakmaya başlarken anksiyete durumunda da azalma görülecektir.
Şekeri bırakmak boş kalorilerden kurtulmak için birebirdir. Şekerli ve gazlı içeceklerin tüketiminin azalması sonunda günlük kalori seviyesi de düşür.
Şekerin kan şekerini hızlıca yükseltip düşürmesi insülin hormununu artırıyor. Yüksek insülin yağ depolama eğilimi anlamına geliyor. Şekerin kesilmesi durumunda daha kolay yağ yakılıyor.
Şeker tüketiminin bırakılması sonucunda ani açlık krizleri azalıyor. Bu sebeple de aşırı yemek yeme isteği de kayboluyor.