Sabah uyandınız ve gözleriniz kan çanağına dönmüş. Gözkapaklarınızın kenarlarında hassas, kırmızı, küçük kabarıklar varsa arpacık enfeksiyonu ile tanıştınız demektir. Panik yapmayın evde uygulayacağınız basit yöntemlerle arpacıktan kurtulabilirsiniz. Peki arpacık neden çıkar?
Arpacık hem rahatsız edici hem de günlük yaşamı felç etmesi nedeniyle hızlıca atlatılmak istenen bir enfeksiyondur. İyi haber şu ki arpacık tedavisi genelde evde hızlıca yapılabilir. İşte hızlı arpacık tedavisi ve hayatınızın sonuna kadar arpacıktan kurtulma yöntemleri...
Arpacık, kirpik folikülü veya gözyaşı bezindeki bir enfeksiyondur. Arpacık şişkin, kırmızı ve sarı irin dolu kabarcıklardır. Uzmanlar genelde arpacık enfeksiyonunun bölgeyi göz bezlerinin tıkanması ve enfekte olmasıyla ortaya çıktığını ifade ediyor.
Arpacık tipik olarak dış kenarda veya göz kapağının hemen altında oluşur. Kızarıklıklarla çevrili sivilce gibi görünen şişliklerdir. Genellikle yaklaşık üç gün sürer, patlar ve yaklaşık bir hafta içinde iyileşir.
Arpacık virüsü bazılarının inandığının aksine stresten kaynaklanmaz. Ancak dikkatten kaçan birtakım alışkanlıklar sizi arpacık çıkarmaya yatkın hale getirebilir. Bu alışkanlıklar arpacığın tekrar tekrar çıkmasına ya da uzun sürmesine neden olur. İşte arpacıktan korunmanın yolları:
#haber#
Arpacıklar genellikle sivilce gibi görünür. Ancak arpacıkları sıkmaya çalışmak durumu çok daha kötü yerlere götürebilir. Arpacık çıkardığınızda sivilce görünümü önce şişer ve sonra yavaş yavaş boşalır. Bu sürece en iyi çözüm ise müdahale etmemektir. Bunun yanında arpacık enfeksiyonundan kurtulmak için uygulayacağınız yöntemlerle iyileşmeyi hızlandırabilirsiniz:
Arpacık enfeksiyonu genelde kendi kendine geçer. Ancak bazız durumlarda doktor desteği almanız gerekebilir. İşte arpacık enfeksiyonunun tehlikeli olduğu durumlar: