Sağlık raporu süresi hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı. Koca, Covid-19 döneminde verilen süreli/süresiz tüm sağlık raporları geçerlilik süresi hakkında açıklama yaptı. Peki sağlık raporu geçerlilik süresi ne kadar?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca pandemi döneminde ilaç ve tıbbi malzemeye erişimde sıkıntı yaşanmaması amacıyla alınan süreli ve süresiz tüm sağlık raporlarının geçerlilik süreleri hakkında açıklama yaptı. İşte sağlık raporu geçerlilik süresi hakkında bilmeniz gerekenler.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, pandemi döneminde hastanelerde ek yük ve yoğunluk olmaması için tüm sağlık raporlarının yıl sonuna kadar geçerli olduğunu açıkladı. Bakan Koca Covid-19 pandemi döneminde ilaç ve tıbbi malzemeye erişimde sıkıntı yaşanmaması amacıyla çeşitli tedbirler alındığını hatırlatırken ‘’Bu dönemde hastanelerimize ek yük ve yoğunluk getirmemesi açısından, süreli/süresiz, tüm sağlık raporları yıl sonuna kadar geçerlidir. Gerekli resmi yazışmalar yapılmıştır’’ ifadelerini kullandı. İşte sağlık raporu geçerlilik süresi detayları:
#haber#
Sağlık raporu, kişilerin akıl ve beden sağlıklarının, belirli bir amacın gerçekleştirilmesine uygun olup olmadığının, belirli kriterler doğrultusunda ve bu konuda yetkili doktorlar tarafından yapılan muayene sonucunda yazılan belgeye denir. Sağlık raporları ülkemizde genel olarak işe giriş sürecinde, sürücü belgesi alma sürecinde veya çeşitli eğitimlere katılma öncesinde alınır.
Sağlık raporu geçerlilik süresinin uzatılmasıyla akıllara ''Sağlık raporu nereden alınır?'' sorusu geldi. Bu na göre sağlık raporu alınabilen yerler:
Sağlık raporu geçerlilik süresi yıl sonuna kadar geçerli olurken ''İş göremezlik raporu nedir?'' sorusu gündeme geldi. İş göremezlik raporu, sigortalının iş kazası geçirmesi, meslek hastalığına tutulması veya hastalık ve hamilelik hallerinde SGK tarafından yetkilendirilen hekim veya sağlık kurulu raporlarında belirtilen istirahat süresince geçici olarak çalışamama haline denir. İş göremezlik raporu sağlık raporu değildir.