Sağlık

Uzman isim iftar öncesi önerdi! İşte orucu tuz ile açmanın faydaları

Natüropat ve beslenme uzmanı Ertekin Aykaç, orucu tuz ile açmanın faydalarından bahsetti. Aykaç, ''Yemeğe başlamadan önce tadılan tuz, mide enzimlerini harekete geçirir'' dedi. Uzman isim ayrıca ağza hava yoluyla giren mikropların sodyum klor sayesinde temizleneceğini belirtti.

Uzman isim iftar öncesi önerdi! İşte orucu tuz ile açmanın faydaları
KAYNAK:
|
GİRİŞ:
11.04.2023
saat ikonu 12:05
|
GÜNCELLEME:
11.04.2023
saat ikonu 12:05

Uzmanlar, ayında sofralarında vazgeçilmezler arasında yer alan tuzun birçok faydasının olduğunu belirtiyor. Natüropat ve beslenme uzmanı Ertekin Aykaç, ", su, ya da ile oruç açmak sağlıklı mı?" sorusuna ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. 

Hurmanın vücudu temizlediğini ve kalp sağlığını koruduğunu söyleyen Aykaç, şu ifadelere yer verdi:

"Hurmanın içerinde bulunan besin değerleri ve lifli yapı vücudun gün boyu ihtiyaç duyduğu vitaminlerin neredeyse birçoğunun karşılanmasını sağlar. Hurma vücudu temizler ve kalp sağlığını korur. Kalp sağlığını koruması nedeniyle de şeker ve insülin değerlerinin korunmasında oldukça etkilidir. Çoğunlukla oruç açarken su tercih edilir. Gün boyu susuz kalmış kişiler su ihtiyacını gidermek için suya sarılır. Ayrıca gün içerisinde su da tüketmiyor olmasıyla oruçlu insanların su ihtiyaçları neticesinde suyla oruç açmak oldukça yaygındır. Oruçlu geçen gün sonunda çok fazla yemek tüketimini önlemek için de önden su içmek faydalı olacaktır."

HAVA YOLUYLA GİREN MİKROPLAR TEMİZLENİR

Orucu doğru bir şekilde açmanın sağlık açısından önemli olduğunu ifade eden Aykaç, şunları söyledi:

Vücudu ve sindirim sistemini dinlendiren oruç ibadeti, İslam’ın şartları arasında yer alır. Orucu doğru tutmak kadar, orucu doğru bir şekilde açmak da sağlık açısından önemlidir. Oruç açarken ilk yediğimiz şey bazen hurma bazen zeytin bazen de tuz olur. Orucu tuz ile açmanın birçok faydası vardır ancak böbrek ve yüksek tansiyonu olan kişileri bu genellemenin dışında tutmak gerekiyor. Yemeğe başlamadan önce tadılan tuz, mide enzimlerini harekete geçirir, hazmı kolaylaştırır. Tuz sayesinde tükürük salgısı artar ve özellikle karbonhidratların sindirimi hemen başlar. Ağza hava yoluyla giren mikroplar, sodyum klor sayesinde temizlenir. Tuzda bulunan sodyum iyonu, hücreleri besler, maddenin hücre içine giriş çıkışına yardımcı olur. Tuzla başlanırsa, tükürük guddeleri daha fazla salgı yapar. Ağızda sindirimde, karbonhidrat parçalanması daha kolay olur. Kronik rahatsızlığı olanlar yemeğe tuz ile başlamamalıdır."

ETİKETLER
#zeytin
#tuz
#ramazan
#hurma
#iftar
#Sağlık
YorumYORUM YAZ
Uyarı
Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.