Tgrt Haber

Türk savunma sanayiinde bir ilk: ASFAT’tan NFT serisi

02 Şubat 2022 15:41 - Güncelleme : 02 Şubat 2022 16:33
Türk savunma sanayiinde bir ilk: ASFAT’tan NFT serisi

Mayın Temizleme Teçhizatı MEMATT Koleksiyonu’nu duyuran Türk sanayii şirketlerinden ASFAT, bir ilke imza atarak dijital bir savunma sanayii içeriğini NFT teknolojisi ile lisansladı.

Türkiye’nin savunma sanayii firmalarından ASFAT, Mayın Temizleme Teçhizatı MEMATT NFT Koleksiyonu’nu sosyal medya hesabından duyurdu.

Savunma sanayii sektöründe bir ilke imza atan ASFAT, ilk defa dijital bir savunma sanayii içeriğini NFT teknolojisi ile lisansladı ve bu yeni teknolojik gelişmeyi resmi sosyal medya hesaplarından açıkladı.

Sosyal medyada adı sıkça duyulmayan başlayan NFT çalışmalarına Türkiye’den ASFAT’da katılmış oldu.

MEMATT WEB3 EKOSİSTEMİNDE YERİNİ ALDI

Şirket tarafından yapılan açıklamada, MEMATT’a ait dijital içeriklere telif hakkı lisanslarını yerleştirerek geleceğin interneti olarak kabul edilen Web3 ekosisteminde de şimdiden yerini aldığı belirtildi.

Tasarlanan NFT’ler arasında dünyanın ileri gelen mekanik mayın temizleme cihazlarından olan; Azerbaycan, Burkina Faso, Togo gibi ülkelere ihraç edilen MEMATT’ın 3 görsel çalışmasının bulunduğu aktarıldı. Koleksiyonun ilerleyen günlerde güncelleneceği ve Web3 çağı içerisinde diğer ASFAT projelerinin de yer alması için çalışmalara başlandığı duyuruldu.

Türk savunma sanayiinde bir ilk: ASFAT’tan NFT serisi

NFT NEDİR?

NFT – “non-fungible tokens’’ yani ‘‘değiştirelemeyen eşsiz token” dijital ortamlarda yer alan fotoğraf, tasarım, video, ses ve doküman türü dosyaların mülkiyet haklarının lisanslanarak blockchain sistemine işlenmesini sağlayan yeni bir teknoloji. NFT olarak işlenmiş çalışmalar birbirlerinin yerine geçemediği ve ya kopyalanamadığı için dijital dünyada orijinallik ve mülkiyet ispatı olarak kullanılabiliyor.

WEB 3 NEDİR?

Web 1 ve Web 2’nin ardından gelecek olan Web 3, İnternet'in “okuma/yazma/sahip olma” evresi olarak tanımlanabilir. Verilerimiz karşılığında sadece ücretsiz teknoloji platformları kullanmak yerine, kullanıcılar protokollerin yönetimine ve işleyişine katılabilecek. Bu, insanların yalnızca müşteri veya ürün değil, katılımcı ve hissedar olabileceği anlamına geliyor. Yani kullanıcılar, tüketiciden üretici konumuna yükselecek.

İnternetin geleceği denilen Web3, merkezi olmayan protokolleri destekliyor ve Youtube, Netflix ve Amazon gibi büyük teknoloji şirketlerine bağımlılığı azaltıyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...