Teknoloji

Okunmayan doktor yazısı tarihe karışıyor: Google yeni yapay zeka aracını tanıttı

Yıllardır tüm insanlar için kafa karışıklığına neden olan doktor reçetesi için Google'dan ilaç gibi çözüm. Teknoloji devi, yeni yapay zeka aracını tanıttı.

Okunmayan doktor yazısı tarihe karışıyor: Google yeni yapay zeka aracını tanıttı
KAYNAK:
|
GİRİŞ:
20.12.2022
saat ikonu 12:07
|
GÜNCELLEME:
20.12.2022
saat ikonu 12:07

Bir doktorun el yazısı, şüphesiz dünyanın pek çok yerinde en kötü yazı biçimi olabilir. Günümüzde bir sağlık kuruluşuna gittiğimizde, hemen hemen herkes yazılan reçetedeki yazıdan hiçbir şey anlamıyor.

Reçeteler sadece doktor ve eczacılar arasındaki bir iletişim yoluymuş gibi görünse de, Google yakında bu soruna da el atacak. ABD merkezli teknoloji devi, kısa süre önce doktorların yazısını okuyabilecek yeni yapay zeka aracını duyurdu.

REÇETELERİ OKUYABİLECEK

Google, anlaşılmaz metinleri çevirmeye olanak tanıyan yeni yapay zeka aracını tanıttı. Arama devi, Hindistan’daki yıllık konferansında doktorların el yazısını çözmek için eczacılarla çalıştığını duyurdu.

#haber#

Şirketin faydalı hizmetlerinden Google Lens’te sunulacak özellik, kullanıcıların reçetenin fotoğrafını çekmesine veya fotoğraf kitaplığından yüklemesine olanak tanıyacak.

https://twitter.com/GoogleIndia/status/1604787175274713088

Google yöneticisi, görüntü işlendikten sonra uygulamanın notta belirtilen ilaçları algılayıp vurguladığını gösterdi.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, “Uygulama eczacıların el yazısı tıbbi belgeleri dijitalleştirmesine yardımcı bir teknoloji görevi görecek, ancak yalnızca bu teknolojinin sağladığı çıktıya dayalı olarak hiçbir karar verilmeyecek” ifadelerine yer verildi.

Google, söz konusu özelliğin ne zaman piyasaya sürüleceğini açıklamadı. Ancak günümüzün sorunlarından okunmayan reçeteler, bu teknoloji sayesinde tarihe karışabilir. 

ETİKETLER
#yapay zeka
#doktor
#Teknoloji
YorumYORUM YAZ
Uyarı
Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.