Tgrt Haber

Telegram, Hikayeler özelliğini herkese açtı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechCrunch
15 Ağustos 2023 10:13 - Güncelleme : 15 Ağustos 2023 10:13
Telegram, Hikayeler özelliğini herkese açtı
telegram,sosyal medya,mesajlaşma

Sosyal medya ve mesajlaşma uygulaması Telegram, Hikayeler özelliğini şu ana kadar Premium aboneleriyle sınırlandırıyordu. Bugünden itibaren herkese açık hale getirdi.

Popüler mesajlaşma uygulaması Telegram, bugüne kadar sadece 'Telegram Premium' abonelerine özel tuttuğu Hikayeler özelliğini herkese açık hale getirdiğini açıkladı.

Telegram'a geçtiğimiz haftalarda eklenen Hikayeler özelliği ilk aya özel Premium aboneleriyle sınırlı kalmıştı. Ücretsiz kullanıcılar ise hikaye ekleyemiyordu ve yalnızca başkalarının paylaştığı gönderileri görüntüleyebiliyorlardı. Şirket bugün itibarıyla bu sınırlamayı kaldırarak, özelliği tüm kullanıcılarına sundu.

TELEGRAM HİKAYELERİ KULLANIMA SUNULDU

Telegram yayınladığı bir blog yazısında yeni özelliğini şöyle duyurdu:

"Hikayeler, anları hızlı bir şekilde paylaşmanıza ve arkadaşlarınızdan daha fazlasını görmenize olanak tanır ve şimdi Telegram'da kullanılabilir. Bu, Telegram tarihindeki açık ara en çok talep edilen özellik oldu ve formatı yenilemek ve geliştirmek için birkaç ay harcadık.

Telegram Hikayeleri beklediğiniz her şeye ve daha önce hiç yapılmamış çok daha fazlasına sahiptir. Hikayeler ekranınızın üst kısmında genişletilebilir bir bölümde görüntülenir, böylece sohbet listenizin ve klasörlerinizin tam uzunluğunu görmeye devam edersiniz. Varsayılan olarak, ana sayfanızda tüm kişilerinizin hikayelerini görürsünüz ve belirli kişilerin hikayelerini gizleyerek onları arşivlenmiş sohbetlerinize gönderebilirsiniz."

Tıpkı Instagram'da olduğu gibi, Telegram'da da hikayelerinizi kimlerin görüntüleyebileceğini belirleyebilirsiniz. Herkes, Kişilerim, Yakın Arkadaş Listesi gibi seçenekler ile paylaştığınız bir hikayeyi dilerseniz sizi takip eden herkesin görmesini sağlayabilir, ya da bunları sadece özel olarak seçtiğiniz birkaç kişiyle sınırlayabilirsiniz.

Buna ek olarak yazı ve bağlantı ekleyebilecek ya da insanları etiketleyebileceksiniz. Ayrıca Telegram hikeyeleri sonradan düzenlenebilecek ve böylece, örneğin bir yerde yanlışlık yaptığınızı fark ettiğiniz anda hikayeyi silip yeniden paylaşmak zorunda kalmayacaksınız.

6, 12, 24 ve 48 saat gibi sürelerle paylaşılabilen hikayeler, Telegram uygulamasının üst kısmında yer alacak. Eğer bunları görmek istemiyorsanız da gizleyebileceksiniz.

Kaynak: TechCrunch

Derleyen: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: TechCrunch
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...