Tgrt Haber

Tesla, elektrikli araç şarj hızını artırmak için kullanılan yönteme karşı uyardı: Sakın yapmayın!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Electrek.co
27 Temmuz 2024 14:10 - Güncelleme : 27 Temmuz 2024 14:10
Tesla, elektrikli araç şarj hızını artırmak için kullanılan yönteme karşı uyardı: Sakın yapmayın!

Tesla, kullanıcılarının Supercharger konektörlerine ıslak havlu koyarak şarj hızını artırmaya çalışmamaları gerektiğini belirterek, bunun tehlikeli olduğunu ve cihazların aşırı ısınma riskini artırdığını açıkladı.

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla​, son zamanlarda kullanıcıları arasında yaygınlaşan "ıslak havlu kullanarak şarj hızını artırma" alışkanlığına karşı uyarıda bulundu. Şirketten yapılan açıklamada bu işlemin güvenli olmadığı belirtildi.

Bazı kullanıcılar, Supercharger konektörlerine ıslak havlu yerleştirerek şarj hızını artırabileceklerini iddia ediyordu. Örneğin Out of Specs tarafından yapılan bir testte, bu yöntemle şarj hızının 58 kW'dan 119 kW'ya çıktığı gözlemlenmişti.

Tesla, elektrikli araç şarj hızını artırmak için kullanılan yönteme karşı uyardı: Sakın yapmayın! - 1. Resim

TESLA: SUPERCHARGER KABLO TUTACAKLARINA ISLAK HAVLU KOYMAYIN

Electrek.co sitesinin aktardığına göre Tesla, bu yöntemin tehlikeli olduğunu ve kesinlikle uygulanmaması gerektiğini belirtiyor. Şirket yaptığı açıklamada Supercharger kablo tutacaklarına ıslak bez yerleştirmenin şarj hızlarını artırmadığını belirtti ve şöyle dedi:

"Bu yöntem, sıcaklık monitörlerine müdahale ederek aşırı ısınma veya hasar riski oluşturur. Sistemlerimizin düzgün çalışması ve gerçek şarj sorunlarının tespit edilebilmesi için lütfen bunu yapmaktan kaçının."

Termal yönetim hızlı şarjın önemli bir parçası. Küçük kablolar aracılığıyla yüksek voltajlı akım göndermek çok fazla ısı oluşturuyor. Termal yönetime ıslak bir battaniye ile yardımcı olmak iyi fikir gibi görünse de ıslak havlu, konektördeki ısı sensörlerini karıştırıyor ve sistemin daha fazla akım gönderebileceğine inanmasını sağlıyor.

Kaynak: Electrek.co
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...