Arama motorlu olan Google'a "Dünyanın en saçma binası" olarak yazınca ilk sırada çıkan değişik yapılı binanın yıkımına karar verilmişti. Özel İdare İş Merkezi'ni gören dönüp bir daha bakıyordu. Klasik tasarımın dışında farklı bir görünümü ve renkleri ile şehrin merkezinde dikkat çeken "Dünyanın en saçma binası" için yeni karar verildi. Uzun yıllardır sosyal medyada sık sık konuşulan binanın tasarımı dünya çapında tanındı.
Kahramanmaraş'ta yaşanan büyük depremden önce yıkımı gerçekleşen ve "Dünyanın en saçma binası" olarak bilinen binanın tasarımının fotoğrafları dikkat çekmeye devam ediyor. Google aramalarında listenin ilk sırasında yer alan dünyanın en saçma binası yıkılıyor. Geçmişten günümüzde farklılığını koruyan yapıda sona gelinmişti.
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremlerinden önce yıkımı gerçekleşen ve yapısı ile dikkat çeken Özel İdare İş Merkezi'nin yıkımıyla beraber yerine iş hanı inşaatı başlatıldı.
1994 senesinde inşa edilmiş olan değişik yapılı bina, Kahramanmaraş'ın simgesi haline geldi. Google'da "Dünyanın en saçma binası" yazınca ilk sırada çıkıyor. Zaman zaman sosyal medyada da gündem olan binanın farklı tasarımı ve rengarenk hali oldukça konuşuldu. Bina, 6 Şubat depremlerinden önce yıkılmıştı ve yeniden imar süreci başlamıştı. Yeni bir iş hanı projesi hayata geçerken 2025 senesinin sonunda dünyanın en saçma binasında değişim ve dönüşüm başlıyor.
Kahramanmaraş'ın simgesi haline gelen ve değişik yapısı ile dikkat çeken Özel İdare İş Merkezi'nin yıkılmasının ardından yeni iş hanında küçük esnaf için ofis ve dükkanlar yer alacak. İş hanı projesinde otopark alanının da olacağı belirtilirken şehirde ticaretin de hareketlenmesi bekleniyor.
Arama motoru olan Google'da yazıldığında ilk sırada yer alan dünyanın en saçma binası, Kahramanmaraş'ta yer alıyor. Farklı tasarımı ile dikkat çeken ve bakanın bir daha baktığı yapı yıkıldı ve yerine iş hanı yapılıyor. Kahramanmaraş İl Özel İdare Binası, Kahramanmaraş'ta Trabzon Bulvarı üzerinde yer almakta. Dünyada da dikkat çeken yapı 1994 senesinde inşa edilmişti. Kırmızı, sarı ve mavi renkleri ile dikkat çeken binanın yarısının boş olması ve kolonlardan oluşması görene bir daha baktırıyordu. Bina 18 kat olurken 92 bölümden oluşuyordu. 24 Haziran 2022 tarihinde ise tamamen yıkıldı.