25 yaşındaki bir genç, akıllı telefonuna uzun süre boyunca eğilerek bakması sonucu az kalsın boynundan oluyordu. 6 ay boyunca şiddetli ağrılar çeken genç, zamanla başını kaldıramaz hale geldi, boyun omurlarında bozulma ve sinir sıkışmaları yaşandı. Doktorlar hastayı zar zor tedavi etti.
Japonya'da 25 yaşındaki bir genç, akıllı telefonuna çok fazla bakması nedeniyle "düşük baş sendromu" geliştirdi, yani bir başka deyişle boynu yamuldu.
Daily Mail'in haberine göre, boynunu uzun süre öne eğerek telefon kullanan genç, zamanla başını kaldıramaz hale geldi. Paylaşılan fotoğraflarda, hastanın boynundan çıkan bir şişkinlik görülüyor. Doktorlar bu durumu, uzun süre doğal olmayan bir pozisyonda kalmanın omurların "aşırı şekilde gerilmesine" neden olmasına bağladı.
Altı ay boyunca şiddetli ağrılar çeken hasta, yutkunma zorluğu ve ciddi kilo kaybı yaşadı. Doktorlar, omurların bozulduğunu ve omurga boyunca yara benzeri dokular oluştuğunu tespit etti.
Hastalık ilk olarak boyunlukla tedavi edilmeye çalışılsa da uyuşma şikayetleri nedeniyle cerrahi müdahaleye geçildi. Omurganın bazı bölümleri alındı, ardından metal vidalar ve çubuklarla destek sağlandı. Ameliyattan altı ay sonra hasta başını yeniden rahatça tutabildi ve sağlık durumu düzeldi.
Uzmanlar, hastanın durumunun, uzun süre oyun oynarken boynunu kötü bir pozisyonda tutmanın etkileriyle, altta yatan bir gelişimsel bozukluğun birleşimiyle tetiklenmiş olabileceği sonucuna vardı. Doktorlar, özellikle gençler arasında giderek artan aşırı akıllı telefon kullanımının tehlikeleri konusunda farkındalığın artırılması çağrısında bulundu.
Düşük baş sendromu (diğer adıyla floppy head sendromu) boyun kaslarında ciddi zayıflıkla karakterize ediliyor. Genellikle motor nöron hastalığı gibi nöromüsküler bozukluklarla ilişkilendirilse de başka nedenlerle de tetiklenebilir.